Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Guvernul bulgar intenționează preluarea administrării parcărilor de la granițe

Prim-ministrul Bulgariei, Dimitar Glavchev a convocat de urgență o întrunire la Consiliul de Miniştri pentru a găsi soluții permanente cu privire la problemele locurilor de parcare destinate camioanelor la punctele de trecere a frontierei.

Scopul acesteia este de a lua măsuri urgente pentru fluidizarea traficului, reducerea timpilor de așteptare, asigurarea egalității între vehiculele de marfă și asigurarea predictibilității în procesul de prelucrare a acestora. De asemenea, presa locală a anunțat că Glavcev va solicita din partea instituțiilor și posibilitățile ca statul să poată prelua administrarea zonelor de parcare, care, ca infrastructură adiacentă, sunt legate și de controlul la frontieră.

Până la finalul lui septembrie, autoritățile vor prezenta rezultatele activităților sale și verificările efectuate, care au fost începute de joi, la ordinul prim-ministrului. Oficialii ANR au verificat zonele de parcare pentru camioanele din fața punctelor de trecere a frontierei Lesovo, Captain Andreevo, Ruse și Vidin. Totodată, ANR nu a constatat nicio încălcare.

Rezultatele inspecției, ordonată de asemenea de prim-ministru bulgar, nu au fost încă anunțate. De asemenea, problemele vor fi evaluate și de către Comisia pentru Protecția Concurenței, care a lansat ea însăși o investigație în martie privind încălcări ale normelor din imediata vecinătate a podului cu punct de control peste „Dunăre”.

Reamintim că șoferii străini care intră în Bulgaria sunt obligați să achite o taxă de trei ori mai mare decât competitorii lor bulgari pentru a putea staționa în parcările private operate de TIR Parking Ruse.

Articole similare

Ad