Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IAA Transportation Hanover 2024, HYVIA dezvăluie prototipul versiunii pe hidrogen a noului Master cu o autonomie de 700 km și un timp de realimentare de 5 minute

Prototipul Renault Master H2-Tech este prezentat la IAA Transportation din Hanovra și reprezintă un pas major avansat în materie de emisii zero, dezvoltat de HYVIA, un joint-venture între Grupul Renault și Plug, dedicat mobilității cu hidrogen. Acesta prefigurează versiunea de producție pe hidrogen a noului Renault Master, care va fi comercializat în Europa la sfârșitul anului 2025, pentru a răspunde nevoilor intensive ale profesioniștilor.

Renault Master H2-Tech are cea mai bună autonomie din segmentul van-urilor mari cu emisii zero, de 700 km în WLTP* și un timp de realimentare de 5 minute, echivalent cu cel al unui vehicul convențional, într-o rețea de stații H2 în curs de implementare în întreaga Europă.

Are o versatilitate unică pentru a se adapta la diferitele utilizări ale vehiculelor profesionale: versiuni furgon, podeaua și șasiul cabinei pentru o gamă largă de transformări, cum ar fi transportul de volum mare, basculantă, ambulanță, gondolă sau transport frigorific. Tehnologia prototipului Renault Master H2-Tech este posibilă datorită expertizei unice dezvoltate de HYVIA în mai mult de 3 ani de cercetare și dezvoltare și feedback-ului clienților cu privire la primele două versiuni ale Master H2-Tech.

Această evoluție aduce fiabilitate și performanță, datorită arhitecturii hidrogenului complet integrată în platforma vehiculului, păstrând volumul de încărcare și sarcina utilă, a eficienței energetice optime în gestionarea bateriei și a pilei de combustie, pentru cea mai bună autonomie din clasa sa. Pila de combustie de nouă generație este produsă la fabrica HYVIA din Flins, folosind tehnologia dovedită Plug. Autovehiculul are două rezervoare de combustibil H2 de 7,5 sau 9 kg, pentru a satisface diferite cerințe de autonomie, datorită partenerilor OPmobility și FORVIA. Un sistem multimedia integrat, fluid și intuitiv pentru profesioniști, pentru o gestionare optimizată a autonomiei și a consumului de H2.

Renault Master H2-Tech este susținut de marca Renault. De la sfârșitul anului 2025, vehiculul de serie va fi fabricat integral la uzina Grupului Renault din Batilly, Franța, și comercializat de Renault. Noul vehicul va beneficia de expertiza și flexibilitatea sistemului industrial al uzinei, permițând producerea versiunilor cu combustie, electrice și cu hidrogen ale Master pe aceeași linie.

În ceea ce privește vânzările și serviciile post-vânzare prin intermediul dealerilor specializați H2-Tech, acest vehicul va fi complet integrat în gama de vehicule utilitare a mărcii Renault și va beneficia de toată expertiza unei rețele antrenate în provocările hidrogenului.

Vehiculul de serie va fi, de asemenea, comercializat de HYVIA la sfârșitul anului 2025, bazându-se pe expertiza sa în domeniul H2 și pe capacitatea sa de a iniția, dezvolta și sprijini ecosisteme H2 complexe, cu o ofertă unică și completă.

Articole similare

Ad