Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Patru premii, dintre care un mare premiu, pentru Schmitz Cargobull la ITA 2025

Schmitz Cargobull a câștigat International Trailer Award 2025 – fosta Trailer Innovation, din al cărei juriu format din 14 jurnaliști europeni face parte și revista Tranzit – la categoria Caroserie, cu semiremorca 100% electrică S.KOe Cool, dar a luat și două locuri doi, la Șasiu (cu modelul S.CS Mega DB pregătit pentru transport intermodal) și Concept (cu prelata aerodinamică S.CS X-Tough având caroserie EcoFIX), și un loc trei la Siguranță (cu echipamentele conforme cu TAPA).
Schmitz Cargobull investește de mulți ani în cercetarea și dezvoltarea de soluții de transport durabile și eficiente din punct de vedere energetic, așa cum amintește CEO-ul companiei, Andreas Schmitz, „și de aceea suntem încântați că semiremorca noastră frigorifică electrică a fost recunoscută ca o soluție de transport ce poate contribui semnificativ la reducerea amprentei de carbon“.

Modelul care a câștigat categoria Caroserie are la bază un concept modular, deci poate fi configurat divers și echipat cu agregat frigorific Schmitz electric, baterie de înaltă tensiune și axă electrică sau numai cu baterie, precum și cu noul agregat eficient din punct de vedere economic alimentat cu motorină și cu acționare electrică auxiliară, pentru funcționare cu emisii zero.

S.KOe Cool este omologată de tip, are sarcină utilă mare și constituie o soluție cu atât mai utilă cu cât numeroase orașe vor introduce zone cu emisii zero în 2025, ceea ce va afecta modul în care se face distribuție urbană.

S.CS Mega DB este robustă și suficient de flexibilă pentru a fi utilizată în combinație cu autotractoare 6×2, iar înălțimea sa totală respectă limitele legale datorită gâtului său jos și anvelopelor cu secțiune transversală mică.

Prelata S.CS X-Tough are șasiu robust, galvanizat și bolțat, pentru a transporta până la 44 t, și este acum disponibilă și cu caroseria aerodinamică EcoFIX, care permite reducerea consumului și a amprentei de carbon.

În sfârșit, premiul la categoria Siguranță a fost obținut pentru o funcție inteligentă, sigură și inovatoare din dotarea semiremorcilor frigorifice, care le permite să respecte standardele TAPA TSR1, deoarece utilizatorii pot controla automat sistemul de blocare a ușii, sporind siguranța procesului și a transportului. Această funcție este disponibilă numai în combinație cu soluția telematică Schmitz Cargobull TrailerConnect®.

Articole similare

Ad