Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Completarea ENS, obligatorie la intrarea în Regatul Unit începând cu 31 octombrie

Transportatorii care au curse din UE sau din țări terțe către Marea Britanie (Anglia, Scoția, Țara Galilor), din Marea Britanie către Irlanda de Nord sau din Irlanda de Nord în străinătate vor trebui să completeze în prealabil o declarație sumară de intrare (ENS).

Aceasta conține informații relevante pentru siguranța și securitatea mărfurilor. În funcție de direcția călătoriei, utilizatorul trebuie fie să se înregistreze prin intermediul serviciului S&S GB (pentru expedierile către Marea Britanie), fie să completeze declarația prin ICS NI (dacă destinația este Irlanda de Nord).

Dacă o firmă utilizează deja Goods Vehicle Movement Service – care este opțional – pentru importul sau exportul în/din Marea Britanie, poate introduce și numărul de referință al declarației în acest sistem și poate face declarația ulterior, dar în alte cazuri trebuie să o facă mai devreme cu o oră mai în cazul intrării în țară pe cale rutieră (de exemplu, prin tunelul de sub Canalul Mânecii) și cu două ore în cazul RoRo.

Declarația trebuie să fie exactă, completă și completată înainte de intrarea pe teritoriul Regatului Unit, iar modificarea datelor despre cantitatea de marfă transportată sau data intrării este posibilă până la trecerea frontierei. Însă înregistrarea declarației trebuie să țină cont de termenele de mai sus.

Declarația de siguranță și securitate (cunoscută și sub denumirea de SSD) este utilizată de autoritățile de frontieră din Marea Britanie pentru a analiza riscul potențial cauzat pe teritoriul lor de mărfurile care trec frontiera și nu este inclusă în celelalte obligații fiscale și vamale pe care le au firmele de transport.

Mai multe informații sunt disponibile la Guvernul Britanic – Modelul operațional pentru obiectivele de frontieră (TOM) și vor mai fi publicate de guvernul britanic la o dată ulterioară.

Sursă foto: MKFE

Articole similare

Ad