Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

TRAN: Încep negocierile privind revizuirea reglementărilor privind permisele de conducere și masele și dimensiunile vehiculelor de transport

Comisia pentru transport și turism (TRAN) a Parlamentului European a votat în favoarea deschiderii negocierilor trilaterale privind revizuirea Directivei privind permisul de conducere și a Directivei privind greutățile și dimensiunile, într-un pas important către reformarea legislației privind transportul rutier. Parlamentul European a sprijinit industria transporturilor rutiere în votul important prin deschiderea negocierilor, a declarat Uniunea Internațională a Transporturilor Rutiere (IRU).

Raportul Parlamentului European privind revizuirea directivei privind permisele de conducere urmărește să modernizeze cadrul actual de autorizare a conducătorilor auto profesioniști. Scopul este de a elimina barierele pentru a deveni șofer profesionist, oferind o oportunitate de a extinde grupul tot mai mic de șoferi cu șoferi tineri și de a atrage șoferi din țări terțe pentru a umple golul tot mai mare de posturi neocupate.

Pe lângă promovarea vehiculelor cu emisii zero prin compensarea greutății bateriilor printr-o alocație suplimentară de greutate, revizuirea încurajează, de asemenea, soluții imediate pentru reducerea emisiilor de carbon prin sprijinirea utilizării transfrontaliere a combinațiilor mai lungi de autovehicule de transport, care contribuie la reducerea numărului de vehicule pe șosele.

Dacă discuțiile cu Consiliul privitoare la permisele de conducere sunt așteptate să înceapă în curând, în ceea ce privește directiva privind greutățile și dimensiunile încă se mai așteaptă abordarea generală a Consiliului, dar votul Parlamentului arată un angajament clar de a duce discuțiile mai departe.

Articole similare

Ad