Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Primele prototipuri Mercedes-Benz VAN.EA sunt gata de drum

Mercedes-Benz Vans implementează o nouă etapă a strategiei sale de electrificare prin introducerea arhitecturii VAN.EA (Mercedes-Benz Van Electric Architecture). Începând din 2026, toate modelele comerciale noi de dimensiuni medii și mari vor fi bazate pe arhitectura electrică modulară, flexibilă și scalabilă. Primele prototipuri au fost deja lansate pe drumurile publice, marcând un pas important în reinventarea autovehiculelor comerciale ușoare către soluții complet electrice.

Arhitectura VAN.EA permite diferențierea clară între vehiculele pentru uz privat din segmentul de lux și cele comerciale din segmentul premium. Pentru uz privat, portofoliul va include modele variate, de la vehicule destinate familiilor până la shuttle-uri exclusiviste pentru VIP-uri și limuzine luxoase și spațioase, adresate clienților cu cerințe foarte ridicate.

Noile autovehicule Mercedes-Benz Vans sunt echipate cu tehnologii avansate pentru a răspunde diverselor cerințe ale clienților. Acestea vor avea tracțiune față sau 4×4, sistemul de operare Mercedes-Benz (MB.OS), un sistem de încărcare de 800 de volți și un încărcător AC de 22 kW.

După o călătorie efectuată la începutul lui iunie 2024, de la Stuttgart la Capul Nord, cu un autovehicul special de test pe distanță lungă, construit pentru a testa șasiul, trenul de rulare electric, bateria și componentele de înaltă tensiune, s-a evaluat interacțiunea tuturor componentelor în ansamblul autovehiculului. Următoarea etapă de testare va avea loc în perioada iernii, în climatul rece din Suedia. Mai multe informații suplimentare despre Mercedes-Benz pot fi găsite pe site-ul www.mercedes-benz.com.

Articole similare

Ad