Linde Material Handling (MH) înlocuiește gama existentă de stivuitoare electrice cu 26 de modele noi de stivuitoare cu trei și patru roți, având capacități de încărcare cuprinse între 1,0 și 2,0 tone. Noile stivuitoare au fost proiectate pentru a oferi îmbunătățiri semnificative în ergonomie și performanță. În special modelele cu baterii litiu-ion integrate au o contribuție semnificativă în acest sens.
Stivuitoarele electrice cu trei sau patru roți și o gamă de încărcare de până la două tone reprezintă cel mai mare segment în piața de profil. Aceste echipamente versatile sunt un atu indispensabil pentru o varietate de aplicații, inclusiv depozite și centre de distribuție, magazine de băuturi, unități de producție alimentară și comerț cu materiale de construcție. În plus, sunt potrivite pentru utilizarea în ateliere de prelucrare a metalelor, unități de producție chimică, fabrici de hârtie și operațiuni de prelucrare a lemnului. Stivuitoarele pot fi folosite de la doar câteva operațiuni de transport pe zi până la utilizare intensă, în mai multe schimburi, cu încărcături care sunt în mod constant la limita maximă de greutate; de asemenea, pot fi alocate unor aplicații în spații închise ori să facă față condițiilor de mediu dificile, cum ar fi temperaturi extreme, praf și murdărie.
Pentru a satisface o gamă largă de cerințe ale clienților, noile stivuitoare electrice Linde sunt disponibile într-o varietate fără precedent de modele, cu capacități de încărcare variind de la 1,0 până la 2,0 t, trei sau patru roți și o alegere între baterii integrate litiu-ion și plumb acid. Toate echipamentele pot fi adaptate pentru a oferi performanța ideală pentru aplicația prevăzută, cu cele mai mari capacități posibile, dacă este necesar, și dispun de un loc de muncă ergonomic.
Două versiuni diferite: Linde Xi și Linde E
Cele 12 modele din gama Linde Xi dispun de o baterie litiu-ion integrată și capacități de încărcare între 1,0 și 2,0 t, oferind performanțe de neegalat și o gamă extinsă de aplicații. Alte 14 variante upgradează stivuitoarele electrice standard existente, de la Linde E14 la E20, cu capacități de încărcare de 1,4 până la 2,0 t, echipate cu baterii plumb acid. Operatorii au opțiunea de a comuta între bateriile plumb-acid sau litiu-ion conform principiului „plug-and-play“ sau să continue să folosească bateriile existente. În plus, modelele E au fost concepute pentru a se adapta la tehnologia cu pilă de combustie pe hidrogen.
Noile Linde Xi10 până la Xi20 au înregistrat o creștere notabilă a eficienței în utilizarea de zi cu zi, în mare parte datorită combinației dintre bateria litiu-ion de 90 V și motorul sincron cu reluctanță. Stivuitorul poate atinge 20 km/oră într-un timp scurt și oferă viteze de ridicare și coborâre care sunt cu până la 20% mai mari decât media pentru stivuitoarele concurente. Un sistem de management termic corespunzător furnizează întreaga putere a motorului în mod constant, chiar și la sarcini mari și în funcționare continuă. La modelele Linde E14 până la E20, Linde MH se bazează pe tehnologia consacrată a bateriilor litiu-ion de 48 V și pe motoarele asincrone fără întreținere, pentru a atinge un nivel ridicat de performanță.
Focus pe operator: Ușurința în utilizare creează un post de lucru atractiv
Noile stivuitoare electrice Linde conferă un avantaj real pentru managerii de resurse umane în eforturile lor de a recruta și reține angajații, grație locului de muncă spațios, evident în special la stivuitoarele Linde Xi10-Xi20. Bateria integrată litiu-ion a oferit inginerilor germani flexibilitate suplimentară. Ca rezultat, treapta de acces este semnificativ mai mare, iar zona pentru picioare este cu aproximativ 30% mai spațioasă decât este tipic pentru această clasă de stivuitoare, oferind loc adițional pentru mișcare. În plus, toate versiunile de stivuitoare electrice oferă spațiu suplimentar în partea superioară. Astfel, și persoanele mai înalte pot conduce stivuitorul cu confort și ușurință. Noul sistem de încălzire cu performanță îmbunătățită cu 60% și orificiile de ventilație reglabile, poziționate în interiorul compartimentului operatorului, creează un climat confortabil în cabină chiar și la temperaturi exterioare reci și reprezintă un atuu unic de vânzare. Pentru a compensa temperaturile ridicate, stivuitoarele pot fi echipate opțional cu sistem de aer condiționat. Integrarea sa în partea superioară a compartimentului operatorului este o premieră pentru industrie.
O contribuție semnificativă la creșterea confortului o are tehnologia de amortizare și decuplare integrată în axe și catarg, care reduce șocurile și vibrațiile, asigurând confort fizic, prevenind oboseala și menținând sănătatea operatorului. Atât afișajul standard de 3,5 inch, cât și ecranul opțional de două ori mai mare sunt în concordanță cu standardele interioare actuale din industria auto, oferind operatorului o gamă cuprinzătoare de informații.
Lista de dotări opționale include sistemul Linde Steer Control: opțional, în locul volanului clasic poate fi montat un mini wheel sau un joystick. Cu brațul stâng sprijinit pe cotieră, operatorii pot conduce stivuitoarele cu mișcări minime folosind doar degetele, ceea ce oferă un confort suplimentar.
Siguranța ocupațională, mereu pe primul loc
Siguranța este o prioritate cheie, tot mai multe funcții ale stivuitorului – disponibile ca echipări standard sau opționale – asigurând un nivel ridicat de protecție pentru operatori și pentru mediul lor de lucru. Sistemul Linde Load Assist, care reglează automat ridicarea și înclinarea în funcție de greutatea încărcăturii și înălțimea de ridicare, pentru a preveni răsturnarea, este instalat standard la noile stivuitoare.
În cazul în care stivuitorul este echipat cu cabină, monitorizarea electronică a centurilor de siguranță poate fi integrată cu sistem de monitorizare a ușilor. Prin configurarea software-ului, tehnicianul de service poate determina dacă centura de siguranță trebuie purtată chiar și atunci când ușa este închisă sau dacă este suficient ca operatorul să închidă ușa sau să fixeze centura de siguranță.
Radarul Linde Reverse Assist, cel mai recent echipament de asistență disponibil exclusiv la echipamentele Linde MH, este proiectat pentru a detecta atât obiectele în mișcare, cât și pe cele statice din spatele stivuitorului și, în cazul unui potențial pericol, acționează rapid frânele pentru a opri echipamentul în siguranță. În plus, sistemele Linde Reverse Assist Camera și Front Assist Camera, bazate pe inteligență artificială, ajută la asigurarea unei logistici fără accidente. Sistemele de camere integrate în afișajul stivuitorului sunt capabile să facă distincția între oameni și obiecte și pot interveni activ prin reducerea vitezei stivuitorului, în caz de pericol.
Nu în ultimul rând, digitalizarea și interconectarea fără întreruperi a proceselor contribuie, de asemenea, la o productivitate mai mare. Transmiterea de date wireless între controlul stivuitorului și aplicațiile bazate pe cloud pe un server protejat de date permite atât întreținerea predictivă, cât și actualizările software prin aer.
Sunt anticipate creșteri suplimentare de eficiență prin integrarea stivuitoarelor în lanțurile de procese digitale cu sisteme de management al depozitelor și de control al stivuitoarelor.