Aproape unul din cinci britanici (18%) consideră că nu poate lua cu el încărcătorul unui vehicul electric (VE) atunci când se mută, conform unui nou studiu realizat de BYD UK. Vehiculele electrice modelează viitorul automobilismului, însă cea mai recentă cercetare a producătorului arată că miturile legate de vehiculele electrice sunt încă frecvente în Marea Britanie.
Pentru a aborda aceste concepții greșite, BYD a intervievat 2.000 de persoane din Marea Britanie prin intermediul OnePoll pentru a identifica cele mai frecvente mituri legate de vehiculele electrice. Steve Beattie, directorul de vânzări și marketing la BYD UK, demontează aceste mituri ca parte a misiunii companiei de a accelera tranziția către mobilitatea durabilă.
Cel mai frecvent mit este acela că nu poți lua cu tine un încărcătorul EV atunci când te muți, iar 18% dintre respondenți au fost de acord.
Steve explică: “Deși încărcătoarele EV sunt atașate la case, acestea pot fi îndepărtate și reinstalate cu profesionalism la o nouă adresă. Mulți oameni nu își dau seama de acest lucru, dar cu ajutorul unui profesionist, mutarea unui încărcător este ușoară. Cu toate acestea, merită să luați în considerare costul, deoarece instalarea este adesea inclusă în cazul încărcătoarelor noi.”
O altă concepție greșită, crezută de 17% dintre oameni, este că un vehicul electric poate fi condus manual.
Steve adaugă: “Vehiculele electrice sunt în mod inerent automate, datorită puterii lor constante, care nu necesită ambreiaj sau cutie de viteze. Ele sunt construite pentru simplitate și eficiență, ceea ce le face mai ușor și mai lin de condus.”
Aproape unul din șase respondenți (14%) crede că un EV nu poate trece prin apă.
Steve comentează: “Vehiculele electrice moderne sunt construite în conformitate cu standardele stricte de siguranță, cu componente impermeabile care le permit să circule prin apă fiind la fel de sigure ca mașinile pe benzină sau diesel. Fie că este vorba de ploaie, bălți sau spălarea mașinii, EV-urile sunt testate temeinic pentru impermeabilitate. Fie că este vorba de ploaie, bălți sau spălarea mașinii, EV-urile sunt testate temeinic pentru etanșeitate, astfel încât șoferii nu trebuie să își facă griji.”
Una din șapte persoane (13%) crede că vehiculele electrice nu durează la fel de mult ca mașinile cu motor cu combustie internă (ICE).
Steve explică: “În general, vehiculele electrice au mai puține piese în mișcare, ceea ce reduce uzura în timp. Garanțiile lungi, cum ar fi garanția BYD pentru baterie de 8 ani sau 125.000 de mile, subliniază durabilitatea acestora și reflectă încrederea producătorilor în longevitatea lor.”
Alți 13% sunt de părere că vehiculele electrice se pot încărca singure.
Steve explică: “Acest lucru se poate datora confuziei legate de frânarea regenerativă. Frânarea regenerativă recuperează energia în timpul decelerării, dar nu încarcă complet bateria. Este o modalitate eficientă de a crește autonomia și de a îmbunătăți performanțele, dar EV-urile trebuie să fie conectate la rețeaua electrică pentru a se încărca complet.”
Sondajul a mai arătat că 11% dintre respondenți consideră că vehiculele electrice nu pot fi remorcate.
Steve a adăugat: “EV-urile pot fi remorcate în siguranță, atâta timp cât se utilizează metoda potrivită. Camioanele de remorcare cu platformă sunt cea mai sigură opțiune pentru orice vehicul, inclusiv EV-urile. Remorcarea cu un cărucior este posibilă și pentru unele vehicule electrice, dacă acestea pot fi puse în punctul mort. Este vorba doar despre abordarea corectă.”
În cele din urmă, 7% dintre oameni cred că vehiculele electrice nu pot trece printr-o spălătorie auto sau nu se pot uda.
Steve dă asigurări: “Această concepție greșită provine din preocupările legate de apă și electricitate, dar EV-urile sunt construite pentru a îndeplini standarde stricte de siguranță. Ploaia, bălțile și spălătoriile auto sunt perfect sigure pentru mașinile electrice.”
Generațiile mai în vârstă sunt cele mai sceptice cu privire la aceste mituri, conform cercetării BYD, aproape nouă din 10 (89%) persoane cu vârsta peste 55 de ani respingând toate concepțiile greșite.
În schimb, generațiile mai tinere sunt mai predispuse să creadă miturile despre vehiculele electrice. Doar 17% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani au respins toate concepțiile greșite, urmați îndeaproape de cei cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani, unde 23% le-au respins.
Steve rezumă: “Cercetarea noastră arată că vehiculele electrice schimbă modul în care conducem, dar există încă multe concepții greșite. Clarificarea acestor mituri este esențială pentru consolidarea încrederii și pentru a-i ajuta pe șoferi să se simtă încrezători în tehnologia EV, pe măsură ce ne îndreptăm spre un viitor cu emisii zero.
La BYD, ne concentrăm pe a ajuta șoferii să înțeleagă realitatea vehiculelor electrice și pe a face transportul durabil mai accesibil tuturor. Prin abordarea directă a acestor mituri, sperăm să încurajăm mai mulți oameni să vadă beneficiile EV-urilor și să facă trecerea.”
Pentru mai multe informații despre EV, vizitați https://www.byd.com/uk/electric-cars/guides/debunking-ev-myths. Consultați gama de vehicule electrice BYD, inclusiv BYD SEAL, ATTO 3, DOLPHIN și SEALION 7.