Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Antreprenoriatul feminin, în prim-plan la Forumul Național De Vocație Antreprenoare, organizat de CONAF la Cluj-Napoca

România rămâne o economie dominată de IMM-uri, însă puține afaceri reușesc să atingă o dezvoltare sustenabilă. Un potențial major, încă insuficient valorificat, este antreprenoriatul feminin. Pentru a accelera creșterea economică, este esențială susținerea femeilor în afaceri. În acest sens, Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), organizează a treia ediție a Forumului Național De Vocație Antreprenoare, pe 25 martie, la Cluj-Napoca, în Muzeul Mina.

Ediția curentă a Forumului Național De Vocație Antreprenoare marchează un punct esențial în promovarea excelenței antreprenoriale, continuând o inițiativă care a redefinit conversația despre leadership, inovație și incluziune economică. Evenimentul se distinge printr-un format unic, ce oferă o experiență imersivă, combinând inspirația, storytelling-ul, mentoratul aplicat și oportunitățile valoroase de business.

Un format unic pentru o schimbare autentică

Potrivit CONAF un eveniment care doar inspiră este insuficient. În vremuri caracterizate de volatilitate economică, prima inițiativă de gen la nivel național pentru valorizarea, consolidarea și creșterea antreprenoriatului feminin, Forumul Național De Vocație Antreprenoare oferă mai mult: un model clar de acțiune, dublat de acces la resurse strategice. Structura evenimentului de la Cluj Napoca include patru piloni fundamentali:

* Inspirational Talks – Cristina Chiriac, președinte CONAF, va deschide evenimentul cu o viziune clară despre viitorul antreprenoriatului feminin și despre cum acest segment poate deveni un motor de creștere economică accelerată.

* Training aplicat – Andrei Dunuță va oferi sesiuni de tehnici esențiale de pitching și vânzări pentru orice antreprenor care înțelege că leadership-ul înseamnă nu doar viziune, ci și execuție impecabilă.

* Panel cu impact – Andreea Raicu, Theodora Popa, Gabriel Biriș, Crina Ciocian și Cristian China-Birta (Chinezu) vor explora strategiile prin care antreprenorii pot naviga provocările reale ale pieței, de la digitalizare la scalabilitate.

* Networking strategic – facilitarea conexiunilor directe între participanți și liderii din business este un diferențiator major al forumului. Oportunitățile de colaborare și parteneriat nasc afaceri de succes, iar acest eveniment creează contextul perfect pentru astfel de sinergii.

Moderatorul evenimentului, Virgil Ianțu, va aduce echilibrul perfect între profunzime și interactivitate, menținând un ritm captivant al discuțiilor.

„Creșterea economică este rezultatul unor decizii strategice, al unor politici curajoase și al implicării fiecărei resurse disponibile. Femeile reprezintă una dintre cele mai puternice și subvalorificate resurse ale economiei românești. Conform unui studiu realizat de KeysFin și publicat luna aceasta în primul număr al revistei Women in Economy, 618.000 de femei sunt astăzi în prima linie a antreprenoriatului românesc, schimbând reguli, construind afaceri și redefinind succesul.

Studiul KeysFin confirmă ceea ce vedem zi de zi: femeile antreprenor generează valoare, creează locuri de muncă și transformă industrii. Ambiția noastră trebuie să fie mai mare. Antreprenoriatul feminin poate adăuga 24 de miliarde de euro la PIB-ul României până în 2030. Această estimare reprezintă mult mai mult decât promisiuni – este o hartă a viitorului economic.

În condițiile în care inovația decide viitorul economic al unei națiuni, fiecare procent din potențialul nostru contează. Caravana Forumul Național De Vocație Antreprenoare este o platformă de acțiune concretă. Cluj-Napoca devine următoarea bornă pe această hartă, reunind lideri, experți și antreprenori vizionari. Aici se pun bazele unei economii care îmbrățișează leadershipul feminin și valorifică excelența. Avem resursele, talentul și determinarea pentru a duce această schimbare la nivelul următor. Este momentul să abandonăm prejudecățile și să investim acolo unde creșterea este garantată: în antreprenoriatul feminin. O economie care funcționează la jumătate din capacitate este mai puțin competitivă. Creșterea României depinde de fiecare antreprenor, de fiecare lider și de fiecare decizie curajoasă!”

a declarat Cristina CHIRIAC, președinta CONAF.

Un viitor construit pe fapte, nu pe premise

Creșterea ratei de participare a femeilor în antreprenoriat cu doar 10% ar putea aduce un impact semnificativ asupra PIB-ului României, echivalent cu o industrie nouă de talie medie, conform analizelor recente. Forumul Național De Vocație Antreprenoare devine astfel un punct de plecare pentru o economie mai incluzivă și mai puternică.

Cluj-Napoca, un hub al inovației și antreprenoriatului dinamic, devine următoarea escală a caravanei care redefinește peisajul afacerilor din România. Cei care înțeleg că succesul nu este un act solitar, ci o construcție colectivă, sunt invitați să facă parte din acest moment de transformare.

Înscrierea este liberă, însă locurile sunt limitate. Accesul se face în baza înscrierii accesând www.conaf.ro.

Forumul Național DE VOCAȚIE ANTREPRENOARE este o inițiativă a Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF, în parteneriat cu Asociația Națională a Antreprenorilor – ANAA, Patronatul Femeilor Antreprenor – PFA și susținută de Philip Morris România, cu scopul de a determina, prin forța conținutului său premium, o schimbare de mentalitate, o accelerare, dar și o coagulare a unei comunități cu potențial uriaș – antreprenoriatul feminin.

Articole similare

Ad