Produs in Irlanda, Combilift este primul utilaj care combinacu succes proprietatile echipamentelor frontale cu contragreutate, ale incarcatoarelor laterale si ale stivuitoarelor cu stalp retractabil. In plus, Combilift are trei roti si tractiune integralasi se poate deplasa in patru directii, fiind usor de utilizat atat in spatii inguste, cat si pe teren
accidentat.
Utilajele Combilift au adus un concept complet diferit de al celorlalti producatori de pe piata. Acestea combinaintr-un singur utilaj capacitatile operationale ale incarcatoarelor laterale cu cele ale stivuitoarelor frontale cu contragreutate si ale celor cu stalp retractabil, oferind o solutie flexibilasi usor de utilizat.
Designul robust, tractiunea integralasi anvelopele flexibile ii oferaposibilitatea de a lucra cu usurintaatat in spatii inchise, cat si in exterior, pe suprafete nepavate si chiar in conditii meteo grele, cum ar fi pe zapadasau gheata. Industriile lemnului, otelului, aluminiului, plasticului si cele de productie sunt cateva din numeroasele sectoare care au beneficiat de conceptul Combilift. Cea mai importantatrasaturaa acestora este abilitatea de a se deplasa lateral, pentru transportul incarcaturilor lungi in spatii mult mai inguste decat este posibil cu un utilaj frontal cu contragreutate, in timp ce manevrabilitatea lor (se pot roti in jurul propriei axe) este mult superioaracelei a unui incarcator lateral. Cum utilajul are nevoie doar de un culoar de lucru de maximum 2 m, utilizatorii se pot bucura si de un spatiu de depozitare mai mare. Iar consumul este similar cu al celorlalte produse de pe piata. „In schimb, utilajele Combilift au o vitezade deplasare mai mare si o manevrabilitate mai buna. Un alt avantaj este acela case pot deplasa foarte bine pe teren accidentat, si astfel pot fi folosite cu succes si in industria lemnului. La Combilift, toate trei rotile sunt motoare si pot saiasadin gropi sau sase deplaseze usor pe zapada“, a explicat Wilhelm Molitor, directorul general Wylze Logistik, unicul importator Combilift in Romania din 2008.
Utilajele pot fi testate
Importatorul detine pe stoc echipamente cu capacitate de 2 si 5 t, acestea fiind si cele mai solicitate pe piata romaneasca. „Utilajele pe care le avem pe stoc le dam clientilor interesati, pentru a le testa cateva zile. Iar dacail gasesc util in aplicatiile pe care le au, atunci dau comanda.“ In functie de modelul ales si de accesoriile dorite, termenul de livrare variazaintre patru si 12 saptamani, acestea fiind aduse de la fabrica Combilift din Irlanda. Toate modelele sunt disponibile in variante diesel, LPG si cu motor electric. Stivuitoristii care urmeazasalucreze pe utilajele Combilift sunt instruiti in prealabil, ca si mecanicii care se vor ocupa de intretinerea primaraa produselor. Iar aceste servicii sunt incluse, de obicei, in pretul de vanzare. La cerere, utilajele pentru demonstratie aflate pe stoc pot fi si inchiriate.
Wylze Logistik se ocupasi de proiectul si de vanzarea rafturilor pentru depozite, astfel incat clientii pot beneficia de un singur furnizor pentru echiparea spatiului de depozitare.
Compania dispune de puncte de lucru in toatatara pentru efectuarea service-ului utilajelor. Atelierele sunt mobile, astfel case intervine direct in curtea clientului.
Piata de echipamente este in crestere
Panain prezent, in Romania s-au livrat circa 30 de unitati Combilift, cele mai cerute avand motoare diesel. Pentru anul acesta, reprezentantii Wylze Logistik si-au propus savandaintre 10 si 12 unitati. Printre clientii care folosesc Combilift in tara noastrase numaraVeka Romania, Thyssen Krupps Romania, Alro Slatina sau Mega Profil. „Anul trecut, piata de echipamente din Romania a scazut cu peste 70% fatade 2008, dar cred cain 2010 va creste moderat, cu 5-10% fatade 2009.“
Utilajele Combilift pot fi achizitionate in leasing sau cu plata in rate. „In perioada de criza, cei mai multi furnizori de echipamente s-au adaptat si au venit in intampinarea clientilor cu diverse facilitati de plata.“
Pentru Combilift se oferagarantia de service standard de 2.000 de ore de functionare sau un an, cu posibilitate de prelungire prin plata unei suprataxe. „Dupao anumitaperioadade utilizare, utilajele pot fi date inapoi in sistem buy-back. Dar cei care cumparaCombilift il folosesc 10-15 ani“.
Wylze Logistik distribuie si produse Jungheinrich in Romania, insacei doi producatori nu au modele similare. „Jungheinrich ne-a acceptat si chiar ne-a recomandat savindem si utilaje Combilift, pentru a cuprinde o gamacat mai largade produse.“
Peste 10.000 de utilaje vandute
Combilift a fost fondat in 1998 de doi ingineri irlandezi, Robert Moffett si Martin McVicar, care au dorit savinain intampinarea celor care operau incarcaturi lungi si masive si trebuiau sase bazeze pe o combinatie de stivuitoare. Primul model Combilift a fost C4000, utilajul cu trei roti motoare care se deplasa in patru directii, cu capacitati de la 2,5 la 25 t. De la crearea acestui model, compania a vandut peste 10.000 de utilaje in aproape 50 de tari, a castigat numeroase premii pentru produsul sau inovativ, iar acum este recunoscut ca lider global in domeniu.
Alte douamodele care au permis operarea in spatii si mai inguste sunt cele din seria GT, ce include un incarcator lateral cu capacitate de panala 4 t, si din seria ST, de panala 3 t. Iar cel mai recent model este Combi-CB, un utilaj frontal cu contragreutate, dar cu beneficiul de a se deplasa in patru directii, avand o capacitate de 2,5 t. Modelul se preteazaatat la manipularea paletilor, cat si a pieselor lungi, si este ideal pentru companiile care au nevoie de flexibilitate pentru a manevra produse cu dimensiuni diferite. Dimensiunile compacte ale CB ii permit salucreze si in interiorul containerelor.
Combilift a investit masiv in facilitatile de cercetare si dezvoltare ale companiei din Irlanda si a introdus pe piata, in medie, cel putin un model nou pe an de cand a fost infiintata, iar acum sunt circa 16 modele de bazadisponibile.