Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Oua de calitate de la Toneli

Atat pentru a respecta reglementarile UE cu privire la trasabilitatea alimentelor, cat si pentru a spori increderea clientilor, Toneli a investit peste 10 milioane de euro in modernizarea unitatii, achizitia de ferme si in flota si service-ul proprii.

Cu ocazia conferintei Arilog din noiembrie, Daniel Baditoiu, logistic solution manager Novensys, impreuna cu Oana Maria, director economic Toneli, au prezentat proiectul pentru asigurarea trasabilitatii oualor, care a durat circa patru luni.
 

In cazul alimentelor, trasabilitatea este reglementata la nivel european, fiind foarte importanta deoarece, mai ales cand vine vorba de un lot cu probleme, ajuta la urmarirea acestuia de la producator la consumator.
Directiva europeana in domeniu mentioneaza ca trebuie protejat consumatorul cu instrumente potrivite in acest sens. Mai exact, este nevoie de un sistem de urmarire si control care sa permita urmarirea fiecarui produs si a informatiilor legate de provenienta si destinatia lui. Informatiile trebuie pastrate pana la data la care alimentele in cauza au fost consumate in totalitate. La cererea autoritatilor, orice actor din lantul logistic alimentar trebuie sa poata furniza informatiile solicitate fara intarziere nejustificata.

10 milioane de euro in modernizare
Toneli este pe piata din 1998 si are ca obiect de activitate producerea, colectarea, sortarea, ambalarea si distributia oualor la nivel national, dar si exportul acestora. Din 2008 compania are un actionariat nou, iar in prezent are o fabrica de nutreturi combinate la Titu, printre cele mai mari din tara. De aici sunt aprovizionate 11 ferme din cadrul celor sapte avicole pe care le detine. Cea mai mare parte a fermelor achizitionate de Toneli se afla in zona Munteniei si in fiecare avicola se afla mai multe ferme. In cadrul companiei se afla doua tipuri de ferme, respectiv cresterea in baterii, care a fost foarte mult imbunatatita, si ferme care au gaini crescute la sol.
In ultima perioada, compania a investit in supply chain 10 milioane de euro, in achizitia mai multor ferme, a sectiei de ambalare si a vehiculelor proprii si in service etc. „Toate aceste eforturi financiare au fost realizate atat pentru a respecta niste norme europene, cat si pentru a proteja consumatorul.“

Sortare automata
De la ferme, ouale ajung cu vehiculele proprii la centrul de sortare al companiei, ce are o capacitate de 15 milioane de oua. Unitatea de sortare a costat 4,5 milioane de euro si a fost finalizata in 2014. Aici se aduc zilnic circa un milion de oua adunate de la toate fermele. La receptie, ele sunt inregistrate in softul companiei, ceea ce inseamna ca sunt etichetati toti paletii de oua care intra in receptie cu data productiei, cantitatea care exista pe palet, ferma de unde provine si cu lotul respectiv.
Livrarea catre robotul industrial al companiei, Moba, se face direct prin sistemul de trasabilitate, care prin scanare recunoaste categoriile de oua si identifica informatiile legate de dimensiunea sau …

Articole similare

Ad