Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Investitiile in echipamente de protectie trebuie sa devina prioritare

In mod traditional, programele de sanatate si siguranta in munca presupun o serie de politici, procese, proceduri si traininguri. Instructajul privind siguranta ii poate ajuta pe angajati sa devina mai atenti la problemele de siguranta si sanatate la locul de munca (SSM), dar, daca organizatia nu are un plan corespunzator de investitii in echipamente mai degraba de calitate decat ieftine si nu este deschisa spre consultanta oferita de producatorii si distribuitorii unor astfel de echipamente, succesul acestuia va fi limitat.

Insa o crestere de 16%, in 2014, a cifrei de afaceri a importatorului si distribuitorului de echipamente pentru SSM, Renania, sau o majorare de 30% a cifrei de afaceri a producatorului francez de echipamente Mapa SAS, in prima jumatate a lui 2015, sunt semne clare ca piata autohtona se orienteaza in directia buna, chiar daca mai are inca mult de recuperat. Romania se situeaza in prezent pe locul 10, din 12, intre tarile ECE in ceea ce priveste cheltuielile cu echipamentele de protectie.

 
Mapa SAS, cu sediul in Paris si unitati de productie in Franta, Malaezia si Brazilia, contribuie la protectia angajatilor prin produse si servicii care sa ofere medii de lucru sigure si curate, inclusiv pentru cei care activeaza in industria de logistica si transport rutier. „Cei mai importanti clienti provin din industria automotive (producatori auto sau de componente), din industria alimentara, metalurgica etc.“, a punctat Alin Moldovan, country manager MAPA Professinell, subliniind ca prima jumatate a lui 2015 a adus o crestere de circa 30% a cifrei de afaceri a companiei, in conditiile in care si preturile produselor au crescut, comparativ cu 2014. „In acest moment, o unitate de productie in Romania nu este parte a planului de dezvoltare MAPA“, a punctat acesta, subliniind ca firma detine in permanenta stocuri cu peste 200 de repere. Aprovizionarea pietei locale se face din depozitul central din Franta, prin colaborarea cu cei mai mari distribuitori din fiecare tara din Europa si nu numai. „Daca un anumit produs nu se gaseste pe stoc in niciunul din depozitele MAPA din lume, ca producatori putem oferi un termen de livrare concret, conform calendarului de productie“, a explicat Alin Moldovan.
Importatorul si distribuitorul de echipamente pentru securitate si sanatate in munca (SSM), Renania, dupa modernizarea business-ului prin investitii masive in tehnologie, dublate de recrutari si o noua strategie de relationare cu clienti, furnizori si parteneri, prin Renania Academy Safety Forum, a inregistrat cresteri consistente. „In 2014, profitul net a crescut cu 34%, comparativ cu 2013, in vreme ce cifra de afaceri a crescut cu 16%. Mai mult, in primul semestru al lui 2015, profitul net a crescut cu 18%, comparativ cu perioada similara a lui 2014, iar cifra de afaceri a crescut cu 16%“, a precizat Florentina Taudor, general manager al Renania, subliniind ca gama de produse poate satisface orice industrie si orice conditii de lucru.

Articole similare

Ad