Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Nu se mai gasesc oameni dornici de munca

Anunturile de angajare te intampina acum in toate sediile firmelor de logistica. Este si cazul Wim Bosman, care, atunci cand a avut nevoie de personal suplimentar, a trebuit sa angajeze oameni pe perioada determinata, pentru ca cei veniti prin firmele de recrutare renuntau in cateva ore la sarcinile trasate. Dar nici angajatii temporari nu au dat dovada de mai multa harnicie, astfel incat randamentul unora dintre ei a fost de doar 30% in comparatie cu ceilalti.
 

In aceste conditii, compania a inceput recrutarea de tineri pe care ii pregateste atat in tara, cat si la filialele din afara.

Wim Bosman are un depozit de 15.000 m2 la Ploiesti in proprietate si 1.000 m2 inchiriati la Cluj. Fata de anul trecut, spatiul de depozitare a ramas la fel. Ultima crestere a spatiului a fost in 2015, cand a trecut de la 500 m2 la 1.000 m2.
In urma cu un an si jumatate, Wim Bosman dat in folosinta ultimii 5.000 m2 de la Ploiesti, iar acum a ajuns la un grad de ocupare suficient de mare pentru a-si face planuri pentru o eventuala dezvoltare. Astfel, in urmatoarele sase luni vor incepe la Ploiesti lucrarile de constructie a unui depozit de 5.000 m2 pentru marfuri generale. Depozitul de aici este format din trei celule de cate 5.000 m2, din care un sfert sunt dotate cu rafturi, iar pe restul depozitarea se face la sol.

Au crescut volumele pentru electrocasnice
Clientii Wim Bosman sunt din domenii diferite, precum electronice si electrocasnice, FMCG, automotive, oil&gas si industrial. In comparatie cu anul trecut, clientii din domeniul electronicelor si electrocasnicelor au crescut volumele. Acestia au reusit insa sa isi planifice foarte bine achizitiile, astfel incat stocurile au ramas la fel; in schimb, a crescut viteza de rotatie. Costurile legate de depozitare au ramas constante in conditiile in care vanzarile au crescut.
Un alt client al companiei care a crescut foarte mult anul trecut se ocupa de inchirierea de paleti. O crestere, nu la fel de spectaculoasa, au inregistrat-o si clientii din automotive ai companiei.
In schimb, cel putin in ultimele trei luni, au scazut afacerile din oil&gas, odata cu scaderea pretului la barilul de petrol. Companiile petroliere ce activeaza in Romania au diminuat sau chiar au sistat lucrarile planificate pentru 2015, in conditiile in care, in urma cu doi ani, acesta a reprezentat un segment important al economiei romanesti, ce inregistra cresteri in fiecare an.

Calitate la preturi mici
Compania a castigat anul acesta si clienti noi, insa mai mici comparativ cu cei existenti. „Am participat si anul acesta la o serie de licitatii, pana la ultima faza, dar, nu am fost selectionati“, arata Emil Ion, directorul general al companiei.
Potrivit acestuia, cei mai multi clienti la licitatii doresc preturi cat mai mici, insa calitate la nivel vest-european. Desi companiile de logistica de la noi au inregistrat importante salturi calitative in ultimii ani, fiind pregatite sa ofere servicii de inalta valoare clientilor, …

Articole similare

Ad