Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Al patrulea an consecutiv alaturi de cercetasi

La inceputul lui august, la Palatul Mogosoaia, a fost sarbatorit Centenarul Cercetasiei in Romania, prilej cu care s-au reunit peste 700 de cercetasi din tara si din strainatate (Argentina, Bulgaria, Franta, Spania, Slovenia). Printr-un parteneriat deja traditional, Mercedes-Benz, in calitate de Masina Oficiala pentru a patra oara consecutiv, a sustinut activitatile, punand la dispoziti, pentru transport si logistica, doua autovehicule Vito, doua Viano, un Citan si un camion Antos.
 

Organizatia Nationala „Cercetasii Romaniei” (ONCR), reinfiintata in 1990, este cea mai mare miscare neguvernamentala de tineret din Romania, cu circa 2.500 de membri in cele 61 de centre locale (filiale) raspandite in toata tara. Fiecare dintre aceste centre isi planifica propria activitate in functie de specificul local si de interesele si aptitudinile membrilor ei, se integreaza in comunitatea locala si incearca sa-i ajute pe membrii acesteia sa devina cetateni responsabili. ONCR este, de asemenea, integrata in cercetasia mondiala, ca membra cu drepturi depline a Organizatiei Mondiale a Miscarii Scout, care numara in prezent peste 31 de milioane de membri activi in 216 tari si teritorii (4,42% din populatia globului).

Mercedes-Benz promoveaza cultura in randul tinerilor
Evenimentul National al Centenarului a avut loc la inceputul lui august la Palatul Voievodal Mogosoaia. In acest cadru, cercetasii au avut ocazia sa se cunoasca, sa-si impartaseasca experientele si mai ales sa prezinte ceea ce au realizat in comunitatile din care provin. „Am ales o locatie care sa aiba importanta istorica pentru Romania, asa cum cercetasia are o istorie pentru noi“, a explicat Sanziana Rasca, membru in consiliul director al „Cercetasilor Romaniei“.
In campingul instalat in curtea Palatului s-au intalnit cele trei grupe de varsta: Lupisorii (7-10 ani), Temerarii (11-14 ani) si Exploratorii (15-18 ani). Evenimentele care au marcat cei „100 de ani de educatie pentru viata“ au adus in prim plan rolul cercetasiei in formarea de lideri si de cetateni activi. Ca atare, activitatile din prima zi au cuprins impartasirea experientelor, cercetasii avand oportunitatea de a vedea diversitatea si originalitatea proiectelor dezvoltate de colegii lor din celelalte comunitati. Alte doua zile au fost dedicate celor 100 de metode de educatie nonformala, cercetasii si invitatii lor avand posibilitatea de a testa metodele propuse, printre care teatrul de umbre, origami, psihodrama, storytelling, dictia, acrobatia, pantomima, city quest, orientarea, realizarea de noduri, ecologizarea, ceramica/olarit, bricolaj sau quilling. In plus, Mercedes-Benz Romania a organizat si un workshop exclusiv, sustinut de prezentatorul TV Catalin Stefanescu, care …

Articole similare