Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Categoria „Start-up-ul anului”, cea mai disputată

Competiția celor mai bune echipamente și sisteme intralogistice – IFOY Award – va fi disputată anul acesta de 14 furnizori de top din industrie, care au ajuns în etapa finală cu 17 produse și soluții. Ele au fost selectate de către juriul de specialitate dintr-un număr mult mai mare de aplicații, înscrise de 36 de companii de profil. Cea mai disputată categorie a fost „Start-up-ul anului”, cu 5 candidați, care au avut în comun digitalizarea.

La categoria „Start-up-ul anului”, din cadrul competiției IFOY Award 2021, s-au calificat în etapa finală 5 candidați. Aceștia s-au „înfruntat” în cadrul Zilelor de Testare IFOY, care s-au desfășurat între 22 și 26 martie 2021, la centrul de expoziții Messe Dortmund, din Germania. Finaliștii au în comun dezvoltarea de sisteme inteligente, digitale, care își pot aduce beneficiile în diferite momente ale lanțului intralogistic.

Logistics Interchat este o platformă globală creată pentru a rezolva problemele de comunicare ale transportatorilor cu centre de încărcare și descărcare, reducând erorile grave de interpretare, pe lângă respectarea distanțării sociale, și facilitând eficientizarea managementului întregului personal implicat în proces, fără a fi necesară cunoașterea aceleiași limbi sau pentru a ieși din vehicul. Este un software nou, fără comparație cu un alt produs de pe piață, dezvoltat cu cel mai recent limbaj, comunicări criptate și utilizare de servicii Google care garantează calitatea produsului, prin traducerea în timp real a textului și a vocii. Distribuția și utilizarea soft-ului se fac la nivel internațional, acesta fiind destinat oricărui transportator din lume și oricărei companii din sectorul logistic și de distribuție, în aplicații aeriene, maritime sau terestre.

Logistics Interchat va reduce substanțial erorile în gestionarea încărcării sau descărcării, a timpilor de lucru și a gestionării transportatorului. Aceasta duce la economii de timp și avantaje economice.

Inteligență artificială pentru optimizarea proceselor

Ecosistemul software SYNA.OS este o soluție inovatoare pentru organizarea fabricilor și centrelor logistice, utilizând inteligența artificială și cea mai recentă tehnologie cloud. Punctul de plecare este optimizarea proceselor intralogistice. Aici SYNA.OS Logistics controlează roboții mobili autonomi (AMR). Pe lângă modulele sale de gestionare a traficului, a energiei și a hărților, sistemul se deosebește în special prin optimizarea eficientă a rutei și programarea online adaptivă. Prin utilizarea interfeței standardizate a VDMA și VDA (VDA 5050), clienții pot controla diferite sisteme de transport de la diferiți producători prin intermediul unui singur software central, fără a fi nevoie să achiziționeze un număr mare de centre de control ale producătorului.

În prezent, compania lucrează la integrarea în sistem a echipamentelor acționate manual, cum ar fi stivuitoare. În acest fel, furnizorul extinde gama de aplicații în intralogistică la flotele manuale, flote mixte și autonome.

Cu acest software, furnizorul crește transparența sistemului și creează plus valoare prin utilizarea continuă a datelor pentru planificarea și optimizarea proceselor în intralogistică. Sistemul permite saltul cuantic în logistica și producția viitorului, bazată pe date și logistică extrem de automatizată.

Noul produs propune optimizarea continuă, în timp real, a intralogisticii. În prezent se pierd milioane de date în fabrici și centre logistice, deoarece sunt agregate în indicatori de performanță cu scopul transparenței. SYNA.OS rupe această paradigmă și controlează continuu și autonom procesele, pe baza datelor înregistrate în timp real. Algoritmii identifică și evaluează peste 250.000 de soluții pe secundă și selectează cea mai bună soluție în fiecare caz. De îndată ce apare un eveniment relevant, de exemplu un echipament dă rateu, se caută imediat o variantă optimă. Astfel, compania adaptează în permanență planul la realitatea din magazin. Prin utilizarea învățării automate, producătorul poate prezice foarte bine timpii de călătorie necesari, în funcție de starea sistemului. În acest fel, crește utilizarea resurselor și se reduc numărul de vehicule/utilaje necesare și întârzierile.

În plus, utilizarea tehnologiei cloud duce la un nou nivel de scalabilitate a sistemului. În același timp, efortul necesar pentru proiectele de lansare este redus semnificativ.

Spre deosebire de soluțiile concurenților, sistemul este dezvoltat independent de hardware prin design de la zero și permite utilizarea în comun a roboților mobili de la diferiți producători.

Piața potențială pentru soluția SYNA.OS pentru roboții mobili este foarte atractivă și are potențial de creștere. Potrivit unui studiu actual, 114.000 de roboți mobili au fost vânduți pentru aplicații logistice în 2020, cu o rată anuală de creștere de 40%. Numărul roboților mobili folosiți și dimensiunea flotelor este în creștere în aproape toate industriile și în special în cea auto.

Cu toate acestea, datorită scalabilității sale ridicate și a extinderii planificate a produsului pentru integrarea vehiculelor cu echipaj, cum ar fi stivuitoare, sistemul este, de asemenea, ideal pentru flotele mai mici și pentru o automatizare pas cu pas a intralogisticii. Cu sistemul de operare, SYNA.OS poate însoți clienții în drumul lor către o intralogistică extrem de eficientă și autonomă.

Prin utilizarea algoritmilor inovatori AI, clientul obține rezultate semnificative. De exemplu, numărul de utilaje necesare și deci și investiția în hardware pot fi reduse cu până la 20% sau numărul de comenzi întârziate poate fi redus cu până la 60%.

În plus, este utilizată o interfață standardizată pentru hardware (VDMA și VDA), astfel încât clienții să poată controla diferite sisteme de transport de la diferiți producători folosind un singur sistem. Achiziția costisitoare și funcționarea complicată a sistemelor specifice producătorului sunt complet eliminate. Multe dintre sistemele actuale își ating limitele la dimensiunile flotei de 40-80 de echipamente. SYNA.OS Logistics este conceput pentru parcuri de până la 1.000 de unități. Chiar și ajustările spontane ale dimensiunii flotei sunt ușor posibile, de exemplu pentru a reacționa la vârfurile de cerere. Interfețele moderne îi permit utilizatorului să lucreze cu sistemul intuitiv și eficient.

Interfață comună de control pentru echipamentele robotizate

WAKU Sense este un panou de bord de analiză în timp real, care permite atât managementului, cât și echipei din depozit să analizeze diferitele tipuri de roboți în ceea ce privește performanța, capacitatea de utilizare și fiabilitatea între depozite/posturi de lucru. Funcțiile precum gestionarea incidentelor, alertarea și diferite instrumente de service permit echipei operaționale să observe rezultatele operațiilor robotului pentru a maximiza performanța zi de zi.

WAKU Sense este un panou de bord interactiv, care poate fi conectat cu fiecare robot mobil, independent de producător. Include funcții importante precum monitorizare în timp real, alertarea, gestionarea incidentelor și un jurnal de servicii. Într-o primă fază se pot monitoriza fiabilitatea, volumul de lucru și performanța roboților în timp real. În plus, se pot identifica imediat problemele, se înregistrează incidentele digital și se urmărește progresul soluțiilor prin chat. Sistemul de avertizare trimite mesaje de eroare și incidente către utilizatorii cheie relevanți, prin canalele comune de chat utilizate în companie.

Prin folosirea celei mai recente tehnologii cloud și a diferitelor mecanisme de securitate, datele pot fi transmise rapid, sigur și fiabil. Soluția cloud oferă, de asemenea, acces rapid și ușor pentru toți angajații printr-un instrument web sau o aplicație pentru smartphone.

WAKU Sense a fost dezvoltat special pentru furnizorii de intralogistică, în scopul îmbunătățirii funcționării flotei de roboți. WAKU Sense nu numai că face vizibile problemele, ci oferă și recomandări pentru rezolvarea acestora. Clienții au, în plus, posibilitatea de a-și adapta flota de roboți pentru condițiile actuale și viitoare.

Cea mai importantă inovație este dezvoltarea unui tablou de bord independent de producător și încrucișat, care permite echipei de operațiuni la fața locului să înregistreze parametri relevanți ai tuturor roboților folosiți și să poată reacționa rapid la orice probleme pot apărea. Deși unii producători de roboți furnizează de obicei panouri de bord proprii, acestea sunt concepute numai pentru date tehnice ale sistemului și diferă de la producător la producător. Mai mult, acestea sunt de obicei pasive și afișează date numai retrospectiv, în timp ce WAKU Sense afișează date în timp real, cu recomandări active de acțiune.

WAKU Sense este ușor de integrat, deoarece există deja interfețe cu unii producători de roboți sau pot fi adăugate rapid. Astfel, se poate evita o integrare complexă în sistemele de gestionare a depozitelor.

Prin revoluția în automatizare și robotică, firmele de logistică se confruntă în prezent cu schimbări rapide, cerințe ridicate ale clienților și concurenți mai eficienți. Volumul total al pieței companiilor de logistică din Europa se ridică la 278 de miliarde de euro și este de așteptat să fie mai mare cu aproximativ 20%/an până în 2024. Sectorul logistic se confruntă cu cicluri de livrare din ce în ce mai rapide, dar și cu alte provocări. În acest context, este necesară automatizarea depozitelor cu cea mai recentă tehnologie. Sunt 10.000 de depozite în Europa. Nu numai companiile mari, ci și întreprinderile mici și mijlocii se străduiesc să obțină eficiență și automatizare. Pentru WAKU Sense, producători de roboți și companii de logistică sunt clienți potențiali. Se așteaptă ca numărul roboților din industrie să crească la peste un milion până în 2022, iar tendința continuă.

WAKU Sense oferă o interfață uniformă și posibilitatea de a monitoriza toate cifrele operaționale importante ale flotei de roboți, precum și de a compara și optimiza performanța roboților între ei. Interfața este dezvoltată continuu cu clienții și furnizorii și utilizează modele UX bine cunoscute, pentru a oferi utilizatorului un sentiment familiar atunci când operează sistemul. Panoul de bord este disponibil atât în browser, cât și pe dispozitivele mobile.

Documentația digitală înregistrează reparațiile, performanțele și condițiile pe parcursul ciclului de viață complet al fiecărui robot și asigură o gestionare eficientă a activelor pentru client.

Scaner pe mână, pentru picuire rapidă

NIMMSTA oferă primul scanner amplasat pe spatele mâinii, cu afișaj tactil pentru scanare, mâna rămânând liberă. Se generează astfel o creștere a eficienței de până la 40% pentru toate procesele de lucru, în special în industria logistică. Având o greutate de 45 g, HS 50 este cel mai ușor și mai mic scaner, care captează coduri de bare 1D, 2D, POSTAL și DOT până la 4 m distanță, la un nivel înalt de performanță.

Interfața interactivă a utilizatorului de pe afișajul tactil Paperwhite oferă utilizatorului toate datele relevante pentru procesul de scanare și permite intrări și confirmări. Potrivit principiului „conectați-vă și lăsați-l în buzunar”, afișajul tactil poate fi utilizat ca afișaj suplimentar și unitate de intrare în proces și nu este necesar un alt dispozitiv.

Procesul de scanare este activat cu degetul mare, prin intermediul butonului de declanșare sau direct prin intermediul afișajului tactil. Funcția de feedback haptic, acustic și optic reduce rata de eroare. Datorită fixării flexibile cu velcro pe partea din spate a mâinii, ambele mâini rămân libere să prindă mărfurile, iar poziția scanerului și butonul de declanșare pot fi poziționate individual și ergonomic pentru fiecare angajat. Componentele HS 50 (scaner, declanșator și manșetă) pot fi asamblate modular. Consumabile precum manșeta sau dispozitivul de declanșare pot fi înlocuite cu ușurință și la un cost redus, deoarece pe ele nu sunt instalate componente electronice. Pentru o manipulare ușoară, manșetele și dispozitivele de declanșare sunt disponibile în diferite dimensiuni (fiecare pentru utilizatorii stângaci și dreptaci).

HS 50 se remarcă în special prin afișajul tactil integrat. Niciun produs comparabil de pe piață nu îndeplinește această caracteristică. Cu HS 50, căutarea anterioară a dispozitivului de scanare, captarea codului de bare, privirea către monitor și apoi scanarea sunt procese depășite. Scanarea, citirea informațiilor, precum și a intrărilor prin intermediul afișajului tactil se fac în mișcarea de lucru. Datorită acestor caracteristici se pot economisi timp și bani. O altă caracteristică principală este că nu sunt încorporate componente electronice în manșetă, deci scanerul și butonul de declanșare pot fi plasate ergonomic optim pentru fiecare utilizator și brățara poate fi ușor spălată sau înlocuită, ceea ce este foarte important în ceea ce privește durabilitatea.

Grupul țintă este industria logistică în general. Numai în Germania piața are un volum total de peste 279 de miliarde de euro și peste 3,2 milioane de angajați (peste 300 de milioane de angajați în întreaga lume). Potențialul pentru NIMMSTA și HS 50 este enorm. În ceea ce privește industria 4.0., HS 50 este ideal pentru a asigura conectivitatea necesară. Scopul NIMMSTA este de a optimiza nu numai o etapă din proces, ci întregul lanț valoric. Accentul este pus pe creșterea eficienței, îmbunătățind munca angajaților și protejând mediul.

Depozit complet automat și economie de spațiu de 40%

Volume WAVE este primul depozit pentru transportori de paleți („pallet shuttle”), complet automatizat, cu acces individual la locurile de depozitare. Soluția ultra-compactă, cu înălțimi totale cuprinse între 4 și 14 m, asigură o densitate ridicată de stocare și reprezintă o alternativă la sistemele automate de depozitare, cu macarale retractabile, precum și la depozitele largi cu culoare înguste. Necesarul de spațiu este cu până la 40% mai mic decât la soluțiile convenționale.

Volume WAVE este un sistem de stocare automat brevetat pentru mărfuri paletizate. Soluția ultra-compactă, cu densitate ridicată de stocare, este o alternativă la depozitele cu macarale de stivuire, precum și la cele cu culoare înguste. Următoarele caracteristici sunt semnificative:

  • înălțime de încărcare: până la 2.500 mm;
  • greutate pe loc de depozitare: 1.200 kg;
  • debit cu 2 navete și 4 lifturi: aproximativ 300 de cicluri duble pe oră;
  • mai multe locuri de depozitare în mai puțin spațiu;
  • combină stocarea compactă cu flexibilitatea sistemelor de transfer;
  • performanță de transport variabilă;
  • comparabil cu performanța unui depozit automat cu macarale de stivuire;
  • accesul într-un singur loc se realizează prin mișcarea cărucioarelor pe care sunt așezați paleții, în combinație cu tehnologia navetei integrate; datorită acestui principiu, fiecare celulă este accesibilă personalului de service în orice moment;
  • toți parametrii sunt scalabili, astfel încât sistemul să poată crește împreună cu compania;
  • calculator pentru fluxul de materiale cu funcție de auto-învățare;
  • unitățile, ascensoarele și navetele sunt echipate cu un sistem de recuperare a energiei;
  • senzorii inteligenți anti-coliziune monitorizează continuu mediul, astfel încât accidentele să poată fi excluse;
  • Volume WAVE poate fi integrat în clădirile existente și adaptat la condițiile speciale ale structurii clădirii;
  • sistemele existente pot fi ușor extinse în ceea ce privește lungimea și lățimea.

Operatorii logistici necesită densitate mare de stocare, acces la toate pozițiile din depozit individual și rate de transfer ridicate pentru sistemele de stocare pentru paleți industriali și europaleți. Până în prezent, doar sistemele de depozitare și recuperare cu adâncime simplă și dublă pentru paleți au îndeplinit aceste cerințe, dar au o densitate redusă de depozitare din cauza culoarelor.

Volume WAVE este primul sistem care îndeplinește toate cele trei criterii în același timp. Prin urmare, reprezintă o alternativă mai compactă la depozitele cu macarale stivuitoare și este relevant pentru toate companiile care doresc să utilizeze la maximum spațiul lor. Operatorii depozitelor cu culoare largi sau înguste doresc depozite automatizate pentru a reduce costurile. Volume WAVE este, de asemenea, o alternativă pentru ei, cu mai multă capacitate și mai multe spații de stocare.

Sistemul poate fi utilizat ca depozit principal de picking sau ca depozit de completare. Poate fi folosit și ca o zonă tampon, pentru alocarea tururilor. Cerințele reduse din punct de vedere al suprafeței, înălțimii sau al spațiului îl fac ideal pentru utilizarea în hale mici în structuri dens construite (depozit urban).

Prestigioasele trofee IFOY Award 2021 vor fi decernate în cadrul unei ceremonii speciale, organizate în parteneriat cu LOGISTIK.Kurier și Camera de Comerț Austriacă. Aceasta va avea loc pe 21 mai, la castelul Hofburg, din Viena (Austria), și va fi urmărită de câteva sute de invitați din toată lumea.

Articole similare

Ad