TTS vrea să lanseze o Ofertă Publică Inițială prin care să ofere spre vânzare cel mult 50% din acțiunile societății și apoi să solicite admiterea spre tranzacționare la Bursa de Valori București (BVB), potrivit unui comunicat remis Tranzit.
Redăm integral comunicatul primit la redacție:
„TTS anunță astăzi intenția sa de a lansa o Ofertă Publică Inițială (“Oferta”) de vânzare a unui număr de acțiuni existente în capitalul social al Societății, care ar urma să se deruleze ulterior aprobării prospectului de ofertă și admitere la tranzacționare (“Prospectul”) de către ASF. Oferta constă în oferirea spre vânzare a unui număr de maximum 15.000.000 acțiuni existente, reprezentând cel mult 50% din numărul total de acțiuni emise de Societate (“Acțiuni Oferite”). TTS intenționează să solicite admiterea la tranzacționare a acțiunilor pe piața reglementată administrată de BVB, ulterior aprobării Prospectului de către ASF și închiderii cu succes a Ofertei.
Elemente principale:
- Oferta vizează vânzarea de către TTS a până la 50% din acțiunile deținute, respectiv un număr total de până la 15.000.000 acțiuni, în două tranșe. Tranșa de retail, care va fi de până la 2.250.000 de Acțiuni Oferite, tranșa investitorilor instituționali, care va fi de până la 12.750.00 din Acțiunile Oferite rămase.
- Se va solicita admiterea la tranzacționare pe piața reglementată administrată de BVB.
- TTS, împreună cu subsidiarele pe care le consolidează (“TTS (Grup)”) este unul dintre liderii segmentului de servicii logistice integrate din bazinul Dunării, asigurând activități de expediție de mărfuri, transport fluvial, operațiuni portuare în mod special pentru cereale, minerale și chimicale, precum și alte activități conexe și auxiliare.
- În anul 2020, TTS (Grup) a fost responsabil pentru aproximativ 30% din traficul de pe Dunăre din perspectiva volumelor transportate, a capacității și dimensiunii flotei proprii.
- TTS (Grup) deține o flotă fluvială (barje, împingătoare, nave cu autopropulsie), modernizată cu o capacitate totală de 768kt și o flotă de 6 macarale plutitoare de mare capacitate. Flota fluvială poate acoperi orice rută de pe traseul Dunăre-Rin-Main.
- Operațiunile comerciale ale TTS (Grup) se desfășoară în 9 țări, respectiv în România, Serbia, Ungaria, Croația, Bulgaria, Austria, Slovacia, Ucraina și Germania. TTS (Grup) operează 10 terminale portuare, trei în Constanța și 7 pe cursul Dunării (Brăila, Galați, Giurgiu, Oltenița, Bechet și Turnu Severin în România, precum și Fajsz în Ungaria). TTS (Grup) deține propriile facilități pentru operațiuni intra-portuare: depozite, platforme, instalații, macarale.
- Vânzările TTS (Grup) au atins, în anul 2020, 520 milioane RON, cu EBITDA raportat de 114 milioane RON și un profit net de 48 milioane RON.
- Prin modernizări și investiții constante, flota TTS (Grup) are în prezent o amprentă a emisiilor GNG la aproximativ jumătate sub media înregistrată la nivelul EU-27 aferent segmentului de transport pe ape interioare.
- Transportul pe apă, atât maritim cât și ape interioare, este un sector strategic care permite realizarea a 76% din comerțul extern al UE și 40% din comerțul intern al UE. Are un rol important într-un mix modern de transport, rol care va crește până în anul 2050, odată cu trecerea planificată a transportului european către metode de transport cu emisii de gaze de seră mai reduse, cum sunt transportul pe ape interioare și căi ferate.
- România are în plan, pentru următorii 10 ani, investiții în valoare de 4,5 miliarde EUR în infrastructură pe Dunăre, în porturile dunărene și în portul Constanța, ca parte a unui program strategic de valorificare a poziției țării ca rută comercială centrală între Europa și Asia.“
TTS (Grup) este un jucător de servicii logistice integrate din bazinul Dunării, acoperind activități de expediție de mărfuri, transport fluvial, operațiuni portuare, precum și alte activități conexe și auxiliare. Pe ansamblu, compania acoperă peste 100 de porturi și terminale portuare de la Dunăre și Marea Neagră cu legături pe Tisa, Sava, Rin și Main.