Au trecut cateva luni de la discutiile cu Relu Fenechiu, fostul ministru al transporturilor, si semnarea minutei prin care Ministerul Transporturilor se angaja sa gaseasca o solutie pentru mai multe probleme semnalate de asociatiile profesionale si patronatele din piata.
Nu a aparut insa nicio reglementare in aceasta directie iar transportatorii sunt tot mai disperati avand in vedere costurile pe care le suporta. Intr-un comunicat emis de APTE 2002 si FORT se mentioneaza ca „acest fapt ne arata o lipsa totala de respect fata de noi, cei care platim toate oalele sparte de un guvern incompetent, care prefera sa ingroape o ramura foarte importanta a economiei, in loc sa isi indeplineasca promisiunile asumate in mai 2013, la presiunea iminentei unui protest national! Observam ca acesti demagogi nu cunosc alta limba decat cea a protestului national, pentru o cauza dreapta! Din lipsa acuta de bani si de idei, «expertii» din Guvern lanseaza ideea celor 7 centi. Cei 7 centi/l se vor duce tot acolo, unde s-au dus banii CNADNR cand s-a asfaltat podul de la Calafat! Dupa cum stiti, dupa numai patru luni de la inaugurare, trebuie refacut covorul asfaltic… S-a constatat ca asfaltul romanesc, in contradictie cu cel bulgaresc, nu rezista la … traficul greu!!! Simt ceva similar cu toate marile proiecte (vezi autostrazi, centuri etc.) inaugurate recent! Nu vedem una care sa nu fie refacuta, reasfaltata, reumpluta de bani dupa doar cateva luni de la inaugurare (vezi centura Caransebes)! Aici trebuie sa fie asfaltati si cei sapte centi…”
Pe langa doleantele cuprinse in minuta semnata cu reprezentantii Ministerului Transporturilor, o alta cerinta nediscutabila o reprezinta renuntarea la majorarea accizei din carburanti cu sapte eurocenti sau returnarea catre transportatori a unei cote parti din acciza de minimum 130 euro/1.000 litri carburant profesional.
Pentru a vedea nivelul dorintei de a impune respect din partea Guvernului si al MT si pentru a evita situatia incerta de sustinere din 22.05.2013, CNR a deschis o pagina de sustinere a unui protest la nivel national pe www.conr.ro, unde toti cei nemultumiti pot sa-si posteze numele si datele de contact, semnaland dorinta de sprijin al unui protest in decembrie 2013, daca legislatia nu se va normaliza conform minutei din 22.05.2013.
Aceasta baza de date va ramane strict confidentiala si va fi folosita doar pentru informarea sustinatorilor si interactionarea cu acestia. Pana acum s-au inscris in jur de 150 de companii.