Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Franța acordă o subvenție de 15 cenți pe litru de motorină și un ajutor de 400 de milioane de euro transportatorilor rutieri

Confruntate cu creșterea vertiginoasă a costurilor energiei, organizațiile profesionale au obținut un ajutor direct de 400 de milioane de euro pentru întreprinderile din sector: pe lângă măsurile generale care privesc toate sectoarele de activitate, 4 sectoare deosebit de expuse vor beneficia de măsuri excepționale de sprijin, și anume pescarii, agricultorii, industria construcțiilor și transportul rutier.

Ministrul Transporturilor a ajuns astăzi la un acord cu organizațiile profesionale din acest sector. Un pachet global de 400 de milioane de euro va fi acum alocat companiilor din acest sector în funcție de numărul de vehicule și de tonajul acestora. Acest ajutor, care va viza aproximativ 520.000 de vehicule și care va fi plătit rapid pentru a consolida fluxul de numerar al companiilor, va fi alocat în funcție de următoarea schemă:

  • Autocare: 1.000 de euro
  • Vehicule de marfă cu o greutate brută mai mică de 7,5 tone: 400 de euro
  • Vehicule de marfă cu o greutate maximă admisă între 7,6 t și 25,9 t: 600 de euro.
  • Transportoare de peste 26 t: 750 euro
  • Autotractoare: 1.300 euro
  • Vehicule comerciale ușoare, ambulanțe, vehicule medicale ușoare: 300 de euro

Acest ajutor vine în completarea anunțurilor făcute miercuri, și anume oficializarea reducerii de 15 cenți pe litrul de motorină (la rezervor și la pompă) sau pe litrul de benzină, prin garantarea faptului că aceasta nu face parte din indicii de repercusiune, astfel încât să beneficieze direct transportatorii – rambursarea lunară a TICPE.

FNTR și Uniunea TLF au făcut din acest acord punctul culminant al negocierilor, pentru a răspunde urgenței situației de pe teren și fragilității foarte mari a multor întreprinderi.

Astăzi, aceștia salută acest anunț și se vor asigura că punerea sa în aplicare este imediată și simplă pentru întreprinderi și vor rămâne vigilenți în ceea ce privește aplicarea corectă a celorlalte măsuri din Planul de reziliență.

Articole similare

Ad