Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Controale sporite pe drumurile europene în această lună

Poliția bavareză va desfășura controale sporite ale vehiculelor grele de marfă în cadrul acțiuni coordonate la nivel paneuropean de aplicare a rețelei europene de poliție rutieră, ROADPOL Truck & Bus. Totodată, va efectua operațiuni de control al traficului timp de o lună.

Operațiunea, cunoscută sub numele de ROADPOL Operation Truck & Bus, va avea loc în perioada 8-14 mai și va implica ofițeri de poliție rutieră din fiecare țară membră ROADPOL (Rețeaua de poliție rutieră a UE).

Pe lângă verificările periodice privind inspecția tehnică, dimensiunile și greutatea vehiculelor, competența șoferilor și respectarea timpului de conducere, operațiunea din acest an va pune un accent sporit pe siguranța rutieră a traficului de mărfuri grele.

Pe parcursul lunii mai, poliția din Bavaria va efectua propriile controale asupra camioanelor și autobuzelor cu accent sporit pe siguranța rutieră a traficului de mărfuri grele, potrivit presei locale.

Ministrul de interne al Bavariei, Joachim Hermann, a explicat că poliția va folosi „tehnologie de ultimă generație”, tahografe controlate de la distanță și cântare mobile pentru vehiculele grele de marfă. De asemenea, Poliția bavareză va colabora îndeaproape cu alți experți în materie de control, inclusiv cu Oficiul Federal pentru Transportul de Mărfuri, cu vămile și cu serviciile veterinare și de inspecție comercială responsabile „pentru a se asigura că sunt efectuate toate verificările necesare”.

Articole similare

Ad