Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

BREXIT-ul a fost amanat pentru 1 noiembrie 2019, ora 00:00

Noul termen limita de iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana a fost stabilit pentru 1 noiembrie 2019, ora 00:00. Cu toate acestea, Marea Britanie poate parasi UE mai devreme, imediat ce Acordul de Retragere va fi aprobat. In acest caz, termenul limita pentru Brexit va fi la ora 00:00 a primei zile a lunii urmatoare incheierii ratificarii acordului de retragere.
In timpul perioadei de "flextension" (de prelungire a termenului limita), Regatul Unit va continua sa beneficieze de drepturile sale si sa-si indeplineasca obligatiile de stat membru al UE, inclusiv organizarea alegerilor europarlamentare pe 23 mai 2019. In cazul in care, pentru orice motiv, Marea Britanie ar decide sa nu organizeze alegeri UE, iar acordul de retragere nu ar fi aprobat si ratificat pana la sfarsitul lunii mai, Marea Britanie va trebui sa paraseasca UE fara acord pe 1 iunie 2019, la ora 00:00.

UE continua sa refuze sa renegocieze acordul de retragere. Cu toate acestea, exista deschidere pentru a reconsidera continutul declaratiei politice privind relatia viitoare. Aceasta declaratie este legata de acordul de retragere, se arata intr-un comunicat UNTRR. Prin scrisoarea reprezentantului sau permanent la UE, Regatul Unit a acceptat aceste conditii.
Aceasta perioada de "flextension" ofera tuturor mai mult timp pentru a se pregati pentru Brexit, dar nu ofera nicio certitudine cu privire la tipul de Brexit. In cazul unui Brexit cu acord, Regatul Unit va deveni o tara terta, insa va incepe o perioada de tranzitie de cel putin 19 luni in timpul careia regulile UE vor continua sa se aplice. In cazul unui Brexit fara acord, Marea Britanie va deveni o tara terta, iar regulamentul de contingenta UE privind accesul la piata pentru companiile stabilite in Regatul Unit va intra in vigoare si se va aplica pana la 31 decembrie 2019. In acest din urma caz, nu va exista nicio tranzitie pentru respectarea regulilor vamale.

Articole similare

Ad