Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ABB E-mobility a vândut un milion de încărcătoare pentru vehicule electrice la nivel global

ABB E-mobility, liderul de tehnologie în domeniul electrificării și automatizării, a livrat încărcătorul cu numărul „un milion” pentru vehicule electrice (EV) la nivel global în cadrul portofoliului său de a asigura un viitor fără emisii prin furnizarea de soluții inteligente și fiabile de încărcare în curent continuu (AC) și alternativ (DC).

ABB E-mobility, prezent în peste 85 de pieţe, a dublat capacitatea de producție a companiei în ultimii doi ani după lansarea noii fabrici în 2022 cu o suprafaţă de 16.000 mp în valoare de 30 milioane de dolari – în Valdarno, Italia. Unitatea de producție de ultimă generație a stabilit un nou reper pentru sector și continuă creșterea excepțională de care s-a bucurat în ultimii ani, producând un încărcător rapid în curent continuu (DC) la fiecare 20 de minute, datorită celor șapte linii de producție.

Mai mult, ABB E-mobility și-a continuat expansiunea si la nivel global. Încă de la începutul anului, compania a anunțat începerea producției la noua sa unitate de producție din Statele Unite, unde va produce până la 10.000 de încărcătoare anual pentru încărcare publică, autobuze școlare și flote. De asemenea, anul trecut s-a remarcat prin înregistrarea unei creșteri semnificative a cotei ABB E-mobility în cadrul principalului furnizor chinez de încărcare, Chargedot.

„Începând de la producția primului încărcător de 50 kW din UE în anul 2010 până la lansarea Terra 360, care este capabil să livreze o autonomie de 100 km în mai puțin de trei minute, ABB E-mobility s-a concentrat în mod susținut pe dezvoltarea inovațiilor necesare pentru a crea un viitor fără emisii. În timp ce investiția noastră susținută în cercetare și dezvoltare demonstrează angajamentul nostru continuu pentru îmbunătățirea domeniului mobilității electrice, livrarea la nivel global a acestor soluții  la scară mare este esențială pentru realizarea obiectivelor noastre. Aș dori să le mulțumesc clienților noștri la nivel global pentru continua lor colaborare care a dus la atingerea acestui moment de referință când a fost livrat încărcătorul cu numărul „un milion”. Aștept cu nerăbdare milioanele de încărcătoare care vor urma și o lume mai curată și mai verde la care acestea vor ajuta să fie creată.”,

a precizat Frank Mühlon, CEO-ul ABB E-mobility.

ABB oferă clienților săi din România o gamă largă de soluții de încărcare EV, începând de la încărcătoare de 3,7 kW, până la încărcătoare rapide de 600 kW, atât pentru automobilele electrice, cât și pentru încărcarea rapidă a autobuzelor și camioanelor electrice.

Articole similare

Ad