Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

Adina Vălean, după publicarea studiilor privind Pachetul Mobilitate 1: Am inițiat deja discuții cu Parlamentul și Consiliul

Comisarul European pentru Transporturi, Adina Vălean, a trimis, vineri, 19 februarie, scrisori către Consiliul de miniștrii al UE și Parlamentul European, pentru a iniția discuții privind concluziile studiilor de impact asupra măsurilor cuprinse în Pachetul Mobilitate 1.

„În general, Pachetul Mobilitate I aduce îmbunătățiri semnificative și necesare, atât pentru funcționarea pieței unice, cât și pentru condițiile de muncă ale conducătorilor auto, însă pentru Comisia Europeană, este, de asemenea, crucial să analizăm dacă cele două dispoziții se aliniază cu scopul nostru de a reduce emisiile“, a declarat Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean.

Cele două studii, a explicat comisarul, confirmă faptul că elementele noilor reguli pot duce la o creștere a emisiilor din transportul rutier. Împreună, cele două reglementări ar putea genera până la 2,874 milioane de km suplimentari, ceea ce înseamnă un total de 3,3 milioane de tone de emisii de CO2 suplimentare.

„Odată cu publicarea studiilor, dorim să invităm statele membre, Parlamentul European și toate părțile interesate la un dialog suplimentar pe această temă“, a mai precizat Adina Vălean. Discuțiile pentru următori pași se vor purta în lumina obiectivelor asumate prin intermediul Green Deal, a funcționării corecte a pieței unice și a necesității de a asigura standarde sociale ridicate pentru conducătorii auto.

Articole similare

Ad
Ad