Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Alexander Pavlov, FM Logistic Romania: „COVID-19 ne-a fortat sa fim mai eficienti“

COVID-19 a fost factorul declansator in obtinerea unui grad si mai ridicat in termeni de eficientizare a costurilor pentru FM Logistic Romania, care si-a reorganizat operatiunile si a reusit obtinerea unei eficiente de pana in 5%, potrivit afirmatiilor lui Alexander Pavlov, Managing Director FM Logistic. 
 
„In ceea ce priveste compania am devenit si mai eficienti in aceasta perioada de reorganizare interna. Spre exemplu, o parte din angajati a lucrat de acasa si am putut astfel sa optimizam procesele de lucru. Totodata, am devenit mai rapizi si am folosit mai mult ca niciodata platforme online dedicate documentelor. Chiar si dupa depasirea acestui moment legat de COVID-19, cu siguranta vom pastra multe dintre procedurile actuale de lucru“, a explicat Alexander Pavlov, in cadrul videoconferintei Tranzit „Impactul COVID-19 pe piata de distributie farmaceutica din Romania“, transmisa LIVE pe canalul nostru de Facebook si YouTube. 
 
In privinta costurilor operationale, unele dintre activitati au fost monitorizate cu o frecventa mai mare. „Eficienta proceselor, cifra de afaceri pe ora, costul orar de productie etc., toate aceste chestiuni sunt in permanenta in atentie, insa stim ca exista anumite deviatii in plus sau in minus cu pana la 5%, deoarece structura activitatii este diferita. In perioada pandemiei, am inceput sa fim mai precisi in monitorizare, iar unele operatiuni au fost monitorizate la fiecare ora“, a mai spus Managing Director-ul FM Logistic. In privinta unor activitati, a explicat Alexander Pavlov, volumele mai mari sunt mai usor si mai eficient de gestionat, chiar daca acest lucru presupune anumite costuri aditionale, comparativ cu pastrarea aceluiasi grad de eficienta, dar la volume mai scazute. Astfel, efectele reorganizarii operationale din aprilie si mai s-au observat foarte bine in luna iunie, cand aceasta capacitate a potentialului de imbunatatire a proceselor a fost folosita la maximum. „Iar COVID-19 a fost declansatorul suplimentar care ne-a fortat in aceasta directie.“ 
 
Nu in ultimul rand, a mai explicat oficialul FM Logistic Romania, eficienta este data si de tipul de activitate, pentru ca trebuie separata, spre exemplu, activitatea din segmentul farmaceutic, unde picking-ul se face la bucata, de o activitate logistica din FMCG, unde volumele si tipul de comenzi (la palet) sunt diferite. Asadar este importanta si separarea tipului de eficienta, cea data de cresterea volumelor, de cea prin care anumite procese sunt realizate diferit.

Articole similare

Ad