Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ANOFM a atras fonduri europene de peste 294 de milioane de euro pentru somajul tehnic

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) a atras fonduri europene in valoare de peste 294 de milioane de euro prin proiectul #SPER – Sprijin pentru angajatori si angajati, dezvoltat prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020 (POCU), pentru sustinerea masurii somajului tehnic, acordata de catre stat in contextul pandemiei.

„In ultimele luni ne-am concentrat sa implementam masurile potrivite care sa sustina piata muncii, insa la fel de important a fost si sa gasim surse externe de finantare, pentru ca povara financiara sa nu fie suportata doar din bugetul public. Faptul ca am obtinut fonduri europene pentru somajul tehnic ne arata ca aceasta masura a fost pe cat de necesara, pe atat de rapid si eficient implementata, reusind sa treaca de rigorile europene si sa primeasca finantare de la Bruxelles. Aceasta reusita nu ar fi fost insa posibila fara sprijinul colegilor din Ministerul Fondurilor Europene – Autoritarea de Management pentru Programul Operational Capital Uman (AMPOCU)” a declarat Victor Picu, presedinte ANOFM.

Astfel, cu sprijinul agentiilor teritoriale pentru ocuparea fortei de munca, implicate in mod direct in implementarea masurii, ANOFM, ca beneficiar al proiectului, a depus doua cereri de rambursare pentru care a fost autorizata de catre AMPOCU suma de 1.423.845.268 lei.

Articole similare

Ad