Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Aplicația xTrack WMS, integrată în cloud

Fiind în permanență la curent cu evoluțiile tehnice din domeniul IT, Axes Software a finalizat unul dintre obiectivele specificate în proiectul „Platforma inovatoare de gestionare prin inteligență artificială a proceselor de lucru în fabrici și depozite” – Integrarea xTrack WMS în cloud, pentru care compania beneficiază de finanțare din Fondul Social European prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Adoptarea noii tehnologii prezintă beneficii importante pentru utilizatorii xTrack WMS, care se pot bucura acum de avantajele migrării spre cloud computing sau ale implementărilor direct în cloud.

Axes Software folosește în acest scop serviciul cloud Azure, care a fost creat în 2008 și dezvoltat treptat de către compania Microsoft. Azure asigură flexibilitate în alegerea soluțiilor IT, deoarece poate fi utilizat atât cu o gamă diversă de sisteme de operare, cât și cu o multitudine de limbaje de programare sau sisteme de baze de date.

Serverul xTrack WMS rulează acum inclusiv pe platforme de tip cloud și comunică astfel cu aplicațiile client WMS de Back Office (stații de lucru) sau Front Office (terminale inteligente). De asemenea, echipamentele din depozit (cântare, imprimante de etichete, benzi automate, sisteme PLC etc.) și alte sisteme informatice implicate în lanțul logistic (ERP, website-uri, platforme de curierat) sunt conectate la acest server.

Beneficiile migrării către cloud

Găzduirea sistemului xTrack WMS de gestionare a depozitelor în cloud prezintă o serie de avantaje pentru clienții Axes Software. Care sunt acestea? Ne vom referi în continuare doar la cele mai importante.

Reducerea costurilor asociate operării serverelor

Renunțarea la serverele fizice, administrate local, reduce semnificativ costurile legate de exploatarea lor. Consumul de energie impus de funcționarea echipamentelor, inclusiv a echipamentelor conexe care asigură reziliența (unitate UPS, spații de back-up externe), și de menținerea unei temperaturi ambientale optime, dispare și, implicit, costurile de acest tip sunt eliminate. În plus, clienții nu mai plătesc licențe pentru sistemul de operare și bazele de date și nici salariile unei echipe care să se ocupe de mentenanța, suportul, securitatea, backup-ul sau paza echipamentelor legate de servere.

Stabilitate, scalabilitate, securitate

Odată cu migrarea în cloud, sistemul xTrack WMS nu numai că nu își pierde niciuna dintre funcționalitățile pe care le are în prezent, ci obține și un plus în ceea ce privește scalabilitatea, stabilitatea și siguranța în exploatare. Resursele hardware pot fi, repede și ușor, redimensionate în funcție de necesitățile clienților. Noi funcționalități se pot adăuga celor existente în aplicație, iar volumul proceselor automatizate sau numărul utilizatorilor pot crește exponențial prin extinderea rapidă a resurselor hardware necesare. Mediul cloud permite o stabilitate mai mare în desfășurarea activităților, deoarece aplicația astfel integrată funcționează fără întreruperi generate de defecțiunile tehnice ale serverelor fizice. În plus, riscul de pierdere a informațiilor este aproape nul, iar securitatea datelor și a operațiunilor este sporită datorită faptului că furnizorii de servicii cloud, motivați să își atragă noi clienți, investesc în soluții menite să contracareze atacurile cibernetice.

Acces nerestricționat geografic sau temporal

Utilizatorii pot să acceseze aplicația xTrack WMS și datele stocate în baza de date conexă din cloud de pe orice dispozitiv inteligent (laptop, terminal portabil, tabletă, desktop, telefon mobil), fără restricții de ordin temporal sau geografic, dar cu condiția să aibă conexiune la internet.

Pentru a solicita o ofertă puteți accesa:

https://axessoftware.com/ro/integrarea-aplicatiei-xtrack-wms-in-cloud/

* Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Articole similare

Ad