ARTRI a anuntat pe 9 iulie ca in acest an a implinit 50 de ani de activitate ca asociatie nationala garanta pentru Conventia TIR. Despre Jubileul ARTRI, care va fi organizat in aceasta toamna la Bucuresti, Secretarul general al ARTRI, Florinel ANDREI, a declarat:“Este sarbatoarea mai multor generatii de romani care au pus umarul la dezvoltarea transporturilor rutiere internationale, sarbatoarea la care vrem sa ii facem partasi pe cei cu care colaboram: transportatori, comercianti, institutii de resort, producatori de camioane, furnizori de combustibili, mediul de afaceri din Romania si din strainatate”. Jubileul ARTRI se va desfasura in zilele de 11-13 octombrie 2015, iar tema conferintei internationale, organizata cu acest prilej, va fi Transporturile in era digitala.
Cristian BISA (ManagerAnticriza) a comentat, in premiera, rezultatele studiului intitulat Industria Transporturilor Rutiere din Romania. Stadiul actual, potentialul pietei si directiile strategice, realizat in parteneriat cu ARTRI. Conform datelor sale, la capitolul Directii strategice, transportatorii romani mizeaza pe extinderea la nivel regional (48,8%), pe dezvoltarea de noi servicii (46%) si modificarea modelului de business (30%). Cristian Bisa a subliniat faptul ca in industria transporturilor rutiere din Romania exista un potential de crestere intre 0-5% pentru acest an. Problemele majore ale companiilor de transport, conform opiniei sale, raman cele generate de gestionarea prea laxa a centrilor de costuri si de profit.
Pe 19 iunie 2015, ARTRI a primit din partea Secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, confirmarea faptului ca este, alaturi de circa 8000 de companii din lumea intreaga, semnatara a initiativei Global Compact. Prin aderarea la reteaua locala Global Compact Network Romania, ARTRI devine prima asociatie a transportatorilor rutieri din Romania care promoveaza o noua mentalitate pentru un nou tip de business. “Mentalitatea la care ne referim este descrisa de temele si de principiile pactului ONU, intitulat Global Compact. Cele patru teme majore – drepturile omului, standardele muncii, mediul inconjurator si atitudinea anti-coruptie – se regasesc in toate activitatile ARTRI si ale membrilor nostri de foarte multi ani”, a declarat Nicolae Savu, Presedintele Consiliului Director al ARTRI.
Directorul general al Retelei locale Global Compact Network Romania, Dragos Tuta, a felicitat ARTRI pentru aderarea la principiile Global Compact si la reteaua locala GCRo. Conform spuselor sale, prin natura activitatilor curente, ARTRI, isi asuma o responsabilitate majora pentru promovarea drepturilor omului, a standardelor muncii, pentru protectia mediul inconjurator si pentru lupta anti-coruptie, in randul transportatorilor romani. Dragos Tuta a evidentiat, in final, importanta relatiilor interumane bazate pe respect si responsabilitate, ca temelie pentru noul model de business in transporturi. Alaturi de ARTRI, din GCRo mai fac parte: OMV Petrom, Mercedes-Benz, Pirelli Tyres Romania, Telekom Romania si alti importanti actori ai mediului de afaceri.
Prezent la conferinta din 9 iulie, Corneliu Birtok-Baneasa a multumit ARTRI pentru sprijinul acordat inventiilor sale intre anii 2013-2015. Conform opiniei sale, sprijinul ARTRI a fost esential intr-o perioada in care s-au deschis noi orizonturi pentru cariera sa. Corneliu Birtok-Baneasa a multumit ARTRI pentru sprijinul acordat inventicii romanesti, promitand ca va incerca sa-l egaleze pe regretatul Justin Capra.