Asociatia Romana pentru Tehnica de Securitate (ARTS) atrage atentia ca in contextul actual, in care fortele de ordine sunt ocupate cu impunerea masurilor de carantina si a celor prevazute in ordonantele militare este posibil sa creasca numarul de furturi din locuinte, sedii de firma, obiective pastratoare de valori. Asociatia recomanda utilizarea sistemelor de securitate, cu precadere a celor care permit supravegherea si avertizarea de la distanta.
,,Avem deja tehnologiile necesare utilizarii <<serviciilor remote>>, marea majoritate a echipamentelor sunt capabile sa fie controlabile la distanta, iar tehnicienii si inginerii nostri dar si beneficiarii, trebuie sa invete sa utilizeze facilitatile oferite de noile tehnologii. In contextul masurilor restrictive privind preventia raspandirii COVID 19, deja in unele state se utilizeaza pe scara larga tehnologiile video necesare monitorizarii la distanta a persoanelor, inclusiv a temperaturii si a traseului pe care acestea se deplaseaza in limita de supraveghere. Metoda poate fi foarte eficace in depistarea si localizarea posibililor purtatori de virus si sunt date care confirma rezultate foarte bune”, a declarat Liviu Mateescu, presedinte ARTS.
ARTS recomanda tuturor Clientilor si utilizatorilor de sisteme tehnice de securitate:
• sa nu suspende contractele de intretinere si reparatii ale sistemelor de securitate la efractie si incendiu motivand lipsa de activitate din locatii – un sistem neverificat si neintretinut corespunzator poate crea brese majore de securitate cu consecinte in pagube materiale importante;
• sa aloce resurse pentru implementarea de masuri de securitate suplimentare la efractie dar si la incendiu la obiectivele unde activitatea a fost oprita sau redusa;
• sa foloseasca toate aplicatiile existente pentru a spori siguranta cetateanului si a comunitatii, inclusiv cele ”open sources” daca ele se dovedesc sigure, utile si conforme legislatiei.