Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ASF: RCA-ul pentru un autotractor în B0, maximum 9.662 de lei

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat că, în conformitate cu legislația în vigoare, în cazul în care polițele RCA ofertate spre vânzare au valori care depășesc nivelul tarifului de referință multiplicat cu 1,36 (adică majorat cu 36%), aceste polițe vor fi redistribuite de către Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) la valoarea tarifului maximal astfel obținut, la care se aplică clasele Bonus/Malus corespunzătoare.

Astfel, la transportul de marfă, pentru un deținător de camion ce depășește gabaritul de 16 t, care resimte în această perioadă o creștere semnificativă a tarifelor polițelor RCA,  prețul maximal de vânzare stabilit prin procedeul enunțat mai sus este de 9.662 lei la categoria B0 (tarif de referință 7.105 lei x 1,36 = 9.662 lei). Toate celelalte clase de bonus vor avea astfel scăderi semnificative față de tariful maximal de vânzare.

Clarificarea transmisă de ASF vine în contextul scumpirii polițelor RCA, pe fondul falimentului City Insurance. „În vederea aplicării acestui mod de calcul al tarifelor maximale pentru RCA au fost consultate asociațiile de transportatori, care au agreat această abordare ce va fi valabilă pentru perioada următoare. Reamintim totodată că Autoritatea de Supraveghere Financiară a solicitat tuturor intermediarilor în asigurări să informeze de îndată toți clienții asupra faptului că, dacă aceștia primesc de la cel puțin trei asigurători diferiți oferte ale căror prime de asigurare RCA sunt cu 36% (factorul “N” – https://www.baar.ro/asigurati-cu-risc-ridicat/) mai mari față de tariful de referință, aferent segmentului de risc din care fac parte, sunt încadrați în categoria asiguraților cu risc ridicat, potrivit Legii nr.

132/2017. Acest tip de clienți pot să solicite Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) o ofertă pentru încheierea unui contract RCA”, se mai arată în comunicatul ASF.

Transportatorii care doresc să se adrese BAAR pentru a solicita tariful maximal pentru poliţa de răspundere civilă, pot folosi adresa de e-mail riscridicat@baar.ro.

Articole similare

Ad