Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Asociațiile de transport şi logistică din Germania cer recunoaşterea calificării profesionale pentru şoferii extra-comunitari

Cele mai importante asociații de transport şi logistică din Germania – AMÖ, BGL și BWVL – solicită modificarea legislaţiei privind calificarea șoferilor profesioniști, pentru a fi recunoscute şi certificatele obţinute de către şoferii extra-comunitari.

Cu experienţa lor, asociațiile doresc să introducă reglementări practice, învăţare online și teste de limbi străine. De asemenea, s-a solicitat introducerea unui certificat de calificare a conducătorului auto care să înlocuiască aplicarea codului 95 pe permisul de conducere, lucru foarte important pentru lucrătorii transfrontalieri.

Din păcate, propunerea asociațiilor de a pregăti șoferi profesioniști din țări terțe în conformitate cu standardele europene în țara lor de origine nu a fost luată deocamdată în considerare. Pentru a putea contracara deficitul de șoferi de camioane, asociațiile continuă să facă campanie pentru punerea în aplicare a acestei propuneri practice.

Articole similare

Ad