Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ATA crede că pachetul din Spania pentru înnoirea flotelor nu își va atinge obiectivele

Asociația Transportatorilor Autonomi din Spania (ATA) avertizează în legătură cu faptul că obiectivele din planul de ajutor pentru transformarea flotelor prezentat de Comunitatea Madrid sunt imposibil de atins, deoarece camioanele pe hidrogen și electrice nu sunt alternative viabile, în prezent, pentru a fi folosite în mod curent, iar cele diesel nu sunt vizate de această schemă de ajutor. De aceea orice transportatori care ia în calcul să-și înnoiască flota descoperă că în prezent pe piață nu există decât vehicule grele diesel viabile, iar pentru ele nu se oferă bonusuri la achiziție. În timp ce vehiculele pe hidrogen și electrice nu sunt comercializate cu garanții și deci niciun transportator profesionist nu își poate asuma nesiguranța care vine din operarea lor.

Lucrurile stau astfel, mai arată ATA, și din cauză că guvernul nu s-a consultat cu transportatorii înainte de a publica forma finală a textului.

Pachetul de sprijin pentru industria spaniolă a transporturilor vine cu un buget de 16.658.874 de euro, finanțare UE. Există însă și aici un aspect pozitiv: acela că 45% din sumă este destinată casării unor vehicule mai vechi.

Articole similare

Ad