Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Au inceput inscrierile pentru concursul Mecanicul Anului 2019!

AD Auto Total cauta cel mai bun mecanic din Romania intr-un concurs din care sar scantei la propriu: Mecanicul Anului. Preselectiile se desfasoara la nivel national, iar inscrierile pentru etapa preliminara sunt acum deschise pe www.mecaniculanului.ro pana pe 5 noiembrie inclusiv. Concursul se adreseaza oricarui pasionat de mecanica in varsta de peste 18 ani. Marele premiu este un Fiat Tipo, la care se adauga alte premii in bani, cursuri de calificare sau scule profesioniste.

Batalia celor mai tari mecanici auto din Romania se da, de 9 ani incoace, pe scena competitiei Mecanicul Anului. Peste 10.000 mii de mecanici, vulcanizatori si diagnosticieni din toata tara au participat la editiile anterioare ale concursului – Gala finala s-a tinut, rand pe rand, la Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, pentru a se reintoarce in acest an in inima Transilvaniei, in Brasov. „Daca vrei sa traiesti emotiile similare unui cupe mondiale de fotbal, cu suporteri in sala, toate camerele pe tine, fete frumoase pe scena, galerie infierbantata si arbitri vigilenti, ei bine, superconcursul Mecanicul Anului e locul potrivit. Pentru mine, faptul ca am fost desemnat anul trecut cel mai bun mecanic din Romania a insemnat ca-mi pot intrece limitele si mi-am demonstrat mie, in primul rand, de ce sunt capabil.”, a spus Alexandru Szuz, castigatorul Mecanicul Anului 2018.
Pana pe 5 noiembrie inclusiv, pasionatii de mecanica si diagnoza auto pot accesa site-ul oficial al competitiei, www.mecaniculanului.ro, pentru a rezolva testul online preliminar (45 de intrebari, termen limita 1h). Concursul are doua categorii, diagnoza si mecanica auto, iar concurentii pot participa la o singura sectiune din cele doua. Primii 50 clasati la ambele categorii se califica la etapa a doua (Brasov, 23 noiembrie, Lux Divina) unde timp de o zi intreaga vor sustine probe scrise si practice. Semifinalele se desfasoara sub forma unui spectacol live, unde adrenalina creste, mai ales la sectiunea DIAGNOZA – penultima etapa fiind o proba de tipul „Stii si Castigi” (proba pupitrelor) in care intra cei mai bine clasati 10 aspiranti la titlul final. Ultimii doi ramasi in cursa trec la proba practica, o intrecere tensionata: doua masini identice pe scena, cu aceeasi defectiune, pe care trebuie s-o repare in 30 de minute! Este o cursa contra cronometru si contra propriilor limite. Cel care reuseste sa porneasca primul motorul castiga titlul de Mecanicul Anului si marele premiu, un Fiat Tipo. „Mecanicul Anului e un concurs mai putin obisnuit, dar e concursul de care industria are nevoie. Piata auto, in plina crestere, duce lipsa de personal calificat. Acutizarea crizei nationale de forta de munca, la care au contribuit migratia masiva, timp de ani de zile, si desfiintarea invatamantului profesional este un fenomen pe care il resimtim cu totii. In aceste conditii, noi ne incapatanam, an de an, sa-i descoperim si sa-i sustinem pe adevaratii meseriasii care fac performanta la superlativ. Iar ei se incapataneaza in continuare sa ne demonstreze ca SE POATE, si chiar cu aplauze! Probele prin care trec sunt foarte dificile, iar presiunea unui spectacol live este greu de dus”, a spus Gabriel Zane, AD Auto Total
Juriul competitiei este format din trainerii ACADEMIEI AUTO (Ionut Ion, Adrian Ilinescu, Cristian Ilie si Cristian Nunwailer), profesionisti care au la activ mii de ore de formare furnizate mecanicilor si diagnosticienilor din toata Romania, si care specializeaza traineri din intreaga Europa. Din echipa de arbitraj fac parte si unii dintre castigatorii editiilor precedente ale concursului Mecanicul Anului. „Romania are nevoie de adevarati specialisti, de aceea investim permanent timp si energie in perfectionarea meseriasilor din industria auto. Din 2009, contribuim la dezvoltarea resurselor umane din service-urile auto multi brand prin dezvoltarea de cursuri ce raspund nevoilor specifice de formare impuse de evolutia pietei si a noilor tehonologii. Am furnizat pana acum activitati de formare profesionala pentru peste 10.000 de mecanici si diagnosticieni auto, avem patru Centre de Formare, in Bucuresti, Cluj Napoca, Iasi si Sibiu, si, intr-o continua expansiune, oferim know-how de specialitate profesionistilor din Europa de Vest si de Est. Cursurile Academiei Auto pun accent in mod deosebit pe formarea practica, iar programele sunt incontinuu imbunatatite astfel incat mecanicii auto sa poata tine pasul cu dinamica industriei”, a spus Ionut Ion, trainer Academia Auto.

Articole similare

Ad