Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Autobuzele de azi pentru provocarile de maine

MAN Truck & Bus va alinia la IAA o gama completa de vehicule de transport calatori, acoperind ambele marci din portofoliu: MAN si Neoplan. Dintre acestea, minibusul MAN TGE, Lion’s City eBus, precum si o noua generatie a autobuzului pe gaz natural comprimat, propulsat de noul motor E18, vor fi prezentate in premiera.
Desi este o adevarata vrie in promovarea autobuzelor electrice, MAN ofera in continuare mai mult credit motorului pe gaz si tehnologiei Efficient Hybrid si a anuntat ca autobuzul Lion’s City E (electric) va intra in productia de serie abia in cel de-al treilea trimestru din 2020. Modelul articulat va urma, in 2021. Lion’s City E va fi echipat cu baterii de 480 kWh (640 kWh in cazul modelului de 18 m) si va fi configurat doar pentru incarcare lenta (conform optiunii clientilor). Autonomia promisa de constructorul german este de 200 km.
 

Sistemul Efficient Hybrid este disponibil optional pentru vehicule cu motoare pe motorina sau gaz si ofera suport propulsorului cu ardere interna atunci cand autobuzul este oprit in statie, astfel incat sa nu polueze. Tehnologia Efficient Hybrid este compatibila inclusiv cu noile motoare D15 si E18. Modulul hibrid recupereaza energia eliberata la franare si contribuie la reducerea consumului de carburant. Foarte utila in acest sens este si functia stop&start.

Articole similare