Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Autobuzele electrice MAN Lion’s City au convins la Hamburg. VHH a mai comandat 20 de unităţi.

Compania de transport public din Hamburg, Verkehrsbetriebe Hamburg-Holstein (VHH), are în operare o flotă de 17 autobuze electrice MAN Lion’s City. Vehiculele sunt folosite la „foc continuu” pe parcursul zilei, iar bateriile se încarcă pe timp de noapte la depou. Întrucât performanţele la exploatare şi autonomia sunt cele preconizate, reprezentanţii VHH au anunţat faptul că au plasat o comandă suplimentară de 20 de unităţi, dintre care 10 solo şi 10 articulate.

Pe perioada Campionatului European de Fotbal, un autobuz Lion’s City 12 E, colantat în culorile steagului Germania – negru, roşu şi auriu – face, spre încântarea publicului, turul centrului oraşului Hamburg.

„Obiectivul VHH este de a avea un sistem de transport public ecologic, economic și performant în zona metropolitană din Hamburg, iar autobuzele inovatoare sunt esenţiale”, a declarat Toralf Müller, director general al VHH. Din 2020, compania de transport a achiziționat doar autobuze electrice pe baterii, în conformitate cu cerințele Senatului Hamburg.

Articole similare

Ad