Tichetele de masa, acordate conform prevederilor in vigoare, beneficiaza de deductibilitate si exceptare de la plata taxelor salariale pentru sumele acordate pentru angajatori, iar angajatii platesc cota actuala de 10% aferenta impozitului pe salarii.
De acelasi regim fiscal (taxe 0% pentru angajator si 10% impozit pe venit pentru angajat) beneficiaza si voucherele de vacanta, acordate in cuantum anual maxim de 11.400 de lei.
Cadourile si tichetele-cadou oferite angajatilor si copiilor minori ai acestora, in cuantum de pana la 150 de lei per eveniment special, beneficiaza de deductibilitate si sunt scutite de la plata taxelor si impozitelor. Angajatorii pot oferi, fara taxe, cadouri si tichete cadou de 8 martie – doar angajatelor – de 1 iunie – doar copiilor minori ai angajatilor – de Pasti si de Craciun – tuturor angajatilor si copiilor minori ai acestora, precum si la alte evenimente care pastreaza incadrarea de cheltuieli cu caracter social.
Serviciile medicale, oferite sub forma de abonamente la retele si clinici medicale private sau asigurari de sanatate, in limita a 400 de euro pe an (aproximativ 150 de lei pe luna), beneficiaza de exceptare de la plata taxelor, atat pentru angajator, cat si pentru angajat. Netaxabile sunt si pensiile facultative din pilonul 3, mentinand limita a 400 de euro pe an (aproximativ 150 de lei pe luna). Trainingurile profesionale, fara limitare anuala a sumei alocate, precum si decontarea abonamentelor pentru transportul in comun folosite de angajati pentru drumul de acasa la locul de munca, sunt cheltuieli deductibile pentru companii.