Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Bechtel-Enka, la a patra colaborare

Realizarea Autostrazii Transilvania se face prin parteneriat cu Enka, cea mai mare companie de proiectare si constructii din Turcia, care in 2008 a primit premiul intai pentru „cel mai bun antreprenor strain”, acordat de catre Asociatia Antreprenorilor in Constructii din Romania.
Companiile si-au unit pentru prima data fortele in 1987, construind o autostrada in Turcia, intre Ankara si Gerede (228 km, cu 6-8 benzi). Mai tarziu, Bechtel si Enka au gestionat proiectarea si au construit autostrada Zagreb-Bregana, de 160 km, care leaga Coasta Adriatica de Europa Centrala, finalizata in 2004, cu aproape un an inainte de termen.
 

Cele doua companii vor termina anul acesta si o autostrada de 61 km in Albania, intre localitatile Rrëshen si Kalimash, unde echipa implicata in realizarea proiectului a trebuit sa faca fata unor situatii dificile din punct de vedere fizic, construind un tunel dublu de 5,5 km si 27 de viaducte intr-o zona muntoasa.
La inceputul acestui an, Bechtel si Enka au castigat licitatia si a fost semnat contractul de construire a unei autostrazi de 102 km in Kosovo, ce leaga Morine, la granita cu Albania, de Pristina, capitala tarii.

Articole similare