Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

BERD susține prima emisiune de obligațiuni „verzi” emisă de o bancă din România

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) investește 53 de milioane de lei (echivalentul a 11 milioane de euro) în prima emisiune de obligațiuni verzi a Raiffeisen Bank România, prin care Raiffeisen îşi propune să accese piețele de capital, în vederea finanțării de proiecte climatice.

Raiffeisen Bank a strâns 400 de milioane de lei (echivalentul a 81 milioane EUR) pentru finanțarea proiectelor climatice și de mediu. Obligațiunile au o scadență de 5 ani și se așteaptă să fie listate la Bursa de Valori din Luxemburg și la Bursa de Valori București. Emisiunea a fost suprasubscrisă de 1,6 ori.

BERD își propune să devină preponderent o bancă „verde” și, până în 2025, să dedice mai mult de jumătate din activitatea sa finanțării obiectivelor climatice. Investiția BERD în emisiunea Raiffeisen se bazează pe angajamentul puternic al Băncii pentru dezvoltarea piețelor de capital din România.

În ultimii 5 ani, BERD a subscris la 11 emisiuni de obligațiuni, pentru peste 530 de milioane de euro și a participat la 3 oferte publice inițiale și secundare, în tranzacții în valoare de peste 80 de milioane de euro. Investiția totală a BERD în România se ridică, până în prezent, la aproape 9 miliarde de euro, cu 76% din investițiile din sectorul privat.

Articole similare

Ad