Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

BMW Group foloseste platforma de robotica Nvidia Isaac pentru a-si optimiza logistica

BMW Group a selectat noua platforma de robotica Nvidia Isaac pentru a-si imbunatati activitatea in fabricile de automobile. Colaborarea se concentreaza pe implementarea unui sistem end-to-end bazat pe tehnologii Nvidia, cu roboti dezvoltati folosind o arhitectura software care ruleaza pe platforma robotica deschisa Isaac Nvidia. Obiectivul BMW Group este de a imbunatati fluxul fabricii de logistica pentru a produce mai rapid si mai eficient masini configurate personalizat. Odata dezvoltat, sistemul va fi implementat in fabricile BMW Group din intreaga lume. „Folosirea platformei de robotica Isaac Nvidia este revolutionara. Grupul BMW face un pas inainte catre epoca fabricilor robotizate, folosind descoperiri in tehnologiile de IA si robotica pentru a crea un nivel de fabricatie customizat“, a spus Jensen Huang, fondator si CEO al Nvidia.

Parteneriatul utilizeaza sisteme IA Nvidia DGX si tehnologie de simulare Isaac, pentru a antrena si testa robotii, GPU de tractiune cu raze Nvidia Quadro, pentru a reda piese sintetice ale masinii, si o noua linie de roboti activi IA, construiti pe software-ului Isaac, alimentat de computere de inalta performanta Jetson Nvidia si EGX edge.
 
Lantul de aprovizionare BMW Group preia milioane de piese din peste 4.500 de site-uri de furnizori, implicand 230.000 de itemi. Volumele sunt in crestere, deoarece vanzarile de autoturisme BMW s-au dublat in ultimii zece ani, pana la 2,5 milioane de vehicule, iar modelele oferite sunt in medie in 100 de optiuni diferite, ceea ce face ca 99% din comenzile clientilor sa fie diferite intre ele. Pentru a optimiza acest flux de materiale, roboti autonomi de logistica ajuta acum procesul de productie curent pentru a asambla vehiculele personalizate pe aceeasi linie de productie. „Volumul de configuratii posibile a devenit o provocare pentru productia BMW Group in trei domenii fundamentale: calcul, planificare logistica si analiza datelor“, afirma Jürgen Maidl, vicepresedinte senior al departamentului de logistica al BMW Group.

Articole similare

Ad