Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad

Bosch investeste in electromobilitate si intr-un viitor interconectat

Bosch preconizeaza ca dintr-un numar total estimat de 113 milioane de autovehicule vandute la nivel global in 2020, aproximativ 6,5 milioane vor fi modele strong hybrid, trei milioane vor fi modele plug-in hybrid si 2,5 milioane vor fi autovehicule complet electrice. In acest moment, electromobilitatea este inca o investitie pentru viitor, dar Bosch aloca anual 400 de milioane de euro in acest domeniu. Pana la sfarsitul lui 2014, Bosch va finaliza 30 de comenzi referitoare la electrificarea sistemului de propulsie.
 

Cu ajutorul sistemelor strong hybrid realizate in prezent de Bosch, soferii pot reduce consumul in noul ciclu de conducere european cu 15 pana la 25 la suta. Motoarele electrice pentru autovehiculele strong hybrid acopera intervalul dintre 20 si 40 kW. Acumulatorii litiu-ion pentru modelele strong hybrid au o capacitate intre 0,8 si 1,5 kWh.
Modele plug-in hybrid pot reduce costurile cu energia cu pana la 90 de procente, cu conditia ca utilizatorii sa incarce la priza. In noul ciclu de conducere european clar definit, economiile de carburant sunt de cel putin 50 de procente. In cazul modelelor plug-in hybrid, motorul electric are o putere de 30 pana la 80 kW, iar acumulatorul poate stoca pana la 12 kWh. Sistemul este in special adecvat pentru autovehiculele de dimensiuni medii, SUV-urile electrice si autovehiculele sport.
Pe langa economia de carburant, Bosch pune accent pe beneficiile clientului, inclusiv pe sporirea placerii de a conduce si pe valoarea adaugata in viata de zi cu zi. Bosch lucreaza la extinderea, pana in anul 2020, a autonomiei autovehiculelor electrice conventionale cu pana la 300 de kilometri.
Bosch analizeaza modul in care componentele individuale ale sistemului de propulsie se integreaza in ansamblul autovehiculului. Bosch dezvolta concepte care sa cuprinda atat acumulatorul, deoarece acumulatorii mai mari sunt esentiali pentru extinderea autonomiei autovehiculelor electrice, cat si o interconectare mai inteligenta. Un exemplu in acest sens il constituie gestionarea inteligenta a incarcarii.

Articole similare

Ad