Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Brexit: reglementările privind vizele îngreunează cooperarea

Camera de comerț și industrie germano-britanică (AHK) a avertizat cu privire la consecințele Brexit-ului pentru sectorul serviciilor, noile reglementări privind vizele în ambele direcții urmând să facă cooperarea mai dificilă. Șeful AHK din Marea Britanie, Ulrich Hoppe, a declarat că „există, desigur, teama că ne vom despărți din punct de vedere economic sau social, deoarece acest schimb pur și simplu va deveni mai dificil. În plus, porturile sunt aglomerate, iar containerele se blochează și vămuirea nu funcționează”. Până acum, pandemia a acoperit problema îngreunării schimburilor comerciale. „Dar, după ce vom lăsa în urmă criza cauzată de coronavirus, problemele cauzate de Brexit vor reveni din nou în prim plan”, a avertizat Hoppe. 

Activitatea AHK s-a schimbat semnificativ în ultimele decenii. Astăzi este mult mai mult despre a ajuta companiile să se ocupe de reglementări și administrație. „În fiecare țară există întotdeauna reglementări diferite care trebuie respectate. Și companiile germane au nevoie de ajutorul nostru pentru a fi la curent cu toate condițiile legale”, a spus șeful AHK. 

Acest lucru va crește în viitor, deoarece Marea Britanie dorește să urmeze o cale mai independentă în zona de reglementare după Brexit. Chiar dacă comerțul bilateral a scăzut în ultima perioadă, Marea Britanie rămâne o piață importantă cu aproximativ 67 de milioane de oameni, a spus Hoppe.

Articole similare

Ad
Ad