Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

BRS de la Bosch, pentru motoare mai puternice, mai economice si mai ecologice

Bosch propune un nou sistem de amplificare a puterii motorului, Boost Recuperation System (BRS), conceput pentru a umple golul dintre sistemele start-stop si cele de propulsie hibride. Cu alte cuvinte, BRS reprezinta electrificarea accesibila a autovehiculelor compacte, asa cum declara Wolf-Henning Schneider, membru al consiliului de administratie al Robert Bosch GmbH.
 

Este vizat astfel segmentul de preturi medii prin asigurarea unor componente personalizate – acumulatorii litiu-ion cu capacitate de 0,25 kW/ora – iar consumul de carburant si emisiile de CO2 pot scadea cu pana la 15% datorita componentelor electrice, care asigura o putere suplimentara a motorului de pana la 10 kW, ceea ce inseamna o noua cale de a respecta restrictiile tot mai severe privind emisiile de CO2.
Noul sistem Bosch imbina patru functii: recuperarea si sporirea cuplului, start-stop si deplasarea la viteza de croaziera. Piesa de baza a acestei noi hibridizari este un alternator de inalta eficienta, a carui putere a fost marita de la 12 la 48 de V, utilizand componente electronice de putere noi, ceea ce face ca motorul electric sa fie de pana la patru ori mai puternic decat pana acum. Sporirea tensiunii electrice asigura posibilitatea echiparii autovehiculelor cu sisteme noi de confort si de siguranta, iar lucrarile de intretinere pentru BRS sunt mai usor de efectuat decat cele pentru sistemele hibride curente, nefiind necesara instruirea speciala pentru inalta tensiune a mecanicilor care efectueaza aceste lucrari de service.

Articole similare

Ad