Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Busworld Kortrijk, in linie dreapta

La mai putin de o luna inainte de Busworld Kortrijk, cel mai mare salon de autobuze si autocare din acest an, organizatorii au intrat in linie dreapta cu pregatirile, iar producatorii si-au pregatit vehiculele si asteapta cu nerabdare clientii. De altfel, unii dintre acestia mai sunt inca pe lista de asteptare pentru a contracta loturi suplimentare de expunere, desi, comparativ cu editia precedenta, a fost disponibil mai mult spatiu – peste 50.000 m2. Pentru a evita aglomeratia orelor de varf, toti vizitatorii sunt invitati sa se inregistrezE on-line pe site-ul oficial Busworld inainte de a veni la targ, pentru ca formalitatile de intrare sa se deruleze cat mai rapid.
 

Busworld Kortrijk va avea loc intre 21 si 26 octombrie si va reuni 356 de expozanti din 71 de tari. Vor fi 71 de producatori de autobuze si autocare si 285 de furnizori de piese si componente, care vor ocupa peste 50.000 m2 de spatiu, atat la interior, in cele noua hale plus culoarele de legatura (Rambla), cat si la exterior. Nu mai putin de 10 seminare vor fi organizate pe perioada targului. Dintre cele mai interesate teme care vor fi dezbatute se numara mobilitatea sustenabila, tehnologiile de propulsie alternativa si accesibilitatea oraselor europene pentru transportul cu autocarul. In plus, va avea loc cel de-al saptelea forum european IRU dedicat autobuzelor si autocarelor, precum si cate un forum despre industria de profil din India si China.
Producatorii de autobuze si autocare au pregatit multe noutati in plan tehnic, pe langa trecerea la motorizarea Euro 6 urmand sa se prezinta si ultimele progrese in dezvoltarea propulsiilor alternative, pentru un transport cat mai curat. Astfel, Solaris Bus&Coach va expune primul autobuz 100% electric, alaturi de Urbino 18 hibrid si Urbino 12 City.
MAN si Neoplan vor prezenta in premiera noul autocar supraetajat Neoplan Skyliner si autobuzul Lion’s City cu motor Euro 6, separat fiind expuse si propulsoarele D08 si D20, tot Euro 6. In plus, versiunile MAN Lion’s City M si Lion’s City hibrid vor fi disponibile pentru teste.

Modele noi isi fac intrarea in piata
Irizar va prezenta la Kortrijk noua serie de autocare cu caroserie integrala, iar VanHool lanseaza noua gama de modele TX, succesoarea T9. In plus, noua platforma ExquiCity pentru sistemul BRT va fi pentru prima data la Busworld.
In afara producatorilor europeni vor fi prezenti si constructori din afara continentului, interesati sa se promoveze aici. Este cazul BYD, care va veni cu un autobuz de 12 m lungime 100% electric. Cu o autonomie de 250 km, vehiculul este programat sa intre in teste in mai multe metropole europene, ca Londra, Amsterdam, Copenhaga sau Frankfurt. Din randul producatorilor de componente, Valeo va lansa noul model de compresor TM43, special conceput pentru sistemele de aer conditionat. Mai mic decat alte produse similare din gama sa si cantarind doar 13,5 kg, TM43 poate fi integrat direct pe motor.
In saptamana de dinaintea targului va avea loc European Coach Week, un concurs care se adreseaza tuturor producatorilor de vehicule, care se vor intrece pentru mai multe categorii de premii.
Dupa o zi epuizanta in targ, expozantii si vizitatorii se vor putea relaxa in fiecare seara in centrul orasului, unde Busworld organizeaza Mirror Palace (Palatul Oglinzilor) si numeroase activitati in aer liber, cu dans si muzica. Spatii in Mirror Palace vor putea fi inchiriate de companiile care doresc sa pregateasca ceva special pentru clienti. Nu in ultimul rand, 18 restaurante vor avea deschis pana mai tarziu decat obicei, iar servicii regulate de shuttle vor lega aceste restaurante de Mirror Palace.                                

Articole similare