Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cel mai mare târg de piese, accesorii și echipamente auto din România, Auto Total Business Show 2025 (ATBS), inițiat de Auto Total, va avea loc pe 17 și 18 mai la Romexpo în epicentrul industriei auto.

Evenimentul de două zile include un spectacol intens, tehnologie de vârf, drifturi spectaculoase, mașini tunate, muzică live, concursuri și atracții pentru toate vârstele. Anul trecut au vizitat ediția peste 40.000 de vizitatori, intrarea fiind gratuită.

Noul val de drifteri la ATBS 2025

Organizatorii subliniază că adrenalina nu se descarcă între două semafoare, astfel readuce în prim-plan, sub umbrela RoDrift, juniori și piloți consacrați, un show ambițios de derapaje controlate. Talent și instinct de campion: fanii motorsportului vor putea urmări o confruntare între generații – de la copiii-minune ai driftului, la campionii consacrați ai volanului. Pe lista juniorilor ce scriu deja istorie se află Alexis Stan (10 ani), Albert Ciotu (13 ani), fost campion național la karting, dar și debutanții Alexei Manea (13 ani), Adelina Ionescu (12 ani), Vanessa Manea (11 ani). Alături de ei, va fi și multiplul campion național Gabi Imre Jr. (18 ani) –  pilot Pro pe un BMW E30 4.4 V8 turbo de 690 CP, care a debutat la doar 12 ani, urmând pașii celebrului său tată, Gabi Imre, veteran cu 15 ani de experiență, instructor RoDrift Academy, la volanul unui BMW E30 de 550 CP. De asemenea, li se alătură piloții Mihai Andrei Bogdan (17 ani, E46 – 2.8 Turbo, 540 CP), Mihai Dinu (40 ani, E36 Turbo – 400 CP), Bogdan Carapanceanu (34 ani, E46 328, clasa Street) și, nu în ultimul rând, spectaculoasa campioană europeană Alice Ene, pilot Pro, la volanul unui BMW E36 V8 Turbo de 550 CP. Alice deține un record mondial: la doar 14 ani și 49 de zile, a intrat în Cartea Recordurilor, cu titlul de “Cel mai tânăr pilot de drift de gen feminin din lume care câștigă un eveniment de drift”. 

În weekendul 17-18 mai, scena va fi plină de o serie de concerte pline de energie și umor. Sâmbătă, 17 mai, Mihai Mărgineanu va urca pe scenă cu un show live plin de voie bună care va include umor, hituri savuroase și versuri fără ocolișuri. Pe parcursul serii, Tibi Scobiola Band va interpreta cover-uri dinamice și celebre. Duminică, 18 mai, Fără Zahăr va încheia weekendul cu muzică și umor de neegalat.

Spectacol de forță și rezistență extremă

Cei mai puternici bărbați din România vin la Romexpo la proba de „Strongest Man”, probă de foc ce transformă forța brută în spectacol pur. Printre giganții sportivi multi-premiați  care vor ridica greutăți imposibile se numără Vladimir Comorovschi, Iulian Moțoc, Vlad Leahu, campion național și balcanic, deținătorul unor recorduri impresionante, dar și tinerele speranțe Glad-Alexandru Dumitrache, Vlad Voinea și Robert Trifan. Vizitatorii vor asista la demonstrații de forță ce testează limitele rezistenței umane: tragerea unui camion de 17 tone exclusiv cu forța propriului corp, îndreptări cu mașini cântărind aproape 350 kg, proba de juguri, ce presupune transportarea unei sarcini de 300 kg pe o distanță de 20 de metri, răsturnarea unor anvelope uriașe, de peste 350 kg precum și front-hold, unde spectatorii vor înțelege pe pe pielea lor cam cât de greu e ce fac campionii din fața lor. 

Tuning. „Până la ultimul ban!” e deviza sub care zeci de pasionați își vor etala la Romexpo bolizii transformați în opere de artă pe patru roți. Competiția, sub egida JuriLov Cars, are categorii de Drift, Car Audio, Retro Mobil, Off-Road, Super/Hyper Cars și Pandem Style, cu probe precum Limbo, Loudest Pipe, Lowest Static sau Air Ride Battle, vor pune în valoare creativitatea, ingeniozitatea tehnică și impactul vizual al fiecărui vehicul. Înscrierile sunt încă deschise pe https://www.atbs.ro/inscriere-concurs-tuning/. 

De asemenea, tehnicieni din service-uri din toată țara, atât profesioniștii, cât și pasionații de mașini sunt invitați să-și pună la încercare priceperea la concursuri de tip „Știi și Câștigi”, preambuluri la cea mai prestigioasă competiție națională din industria reparațiilor auto, „Mecanicul Anului”. La fiecare repriză, 5 participanți trebuie să răspundă la întrebări rapide cu variante multiple de răspuns, în doar 5 secunde. Răspunsurile corecte aduc puncte și premii. În fața Pavilionului Central va fi expusă și mașina care va fi oferită drept mare premiu în finala concursului, care se va lansa oficial la toamnă. 

Programul de vizitare din acest sezon este sâmbătă și duminică, 17-18 mai, între orele 10:00 – 18:00.

Mai mult, copiii vor avea parte de zone special amenajate,  activități interactive și jocuri dedicate, atât la exterior, cât și în Pavilionul Central: de la trasee cu mașinuțe electrice bușitoare, până la simulatoare și spații de joacă tematice.

Gabriel Zane, director marketing Auto Total: “În acest weekend, transformăm Romexpo într-un veritabil hub al inovației tehnice: Pavilionul Central reunește peste 130 de standuri, unii dintre cei mai mari producători mondiali de echipamente OE și OEM, oferind vizitatorilor acces direct la tehnologii de ultimă generație, demonstrații live și soluții de ultimă generație pentru industria reparațiilor auto. Auto Total, lider de piață în domeniul distribuției auto, companie cu capital integral românesc, își consolidează poziția prin investiții constante în digitalizare, formare și parteneriate strategice. Cu o rețea logistică extinsă și peste 30 de ani de experiență, Auto Total rămâne un pilon de referință pentru service-urile și magazinele auto din întreaga țară.”

Compania tehnologică, Continental a adăugat noi grupuri de produse în portofoliul său, inclusiv piese de schimb pentru șasiu și direcție, precum și senzori de cameră și radar și pompe de combustibil de înaltă presiune. Gama de produse a fost completată cu servicii pentru reparații de înaltă calitate, precum un nou serviciu digital care sprijină atelierele în timpul reparațiilor prin video chat  „Remote Support”.

„Flota de vehicule de pe drumurile noastre se schimbă rapid. Din ce în ce mai multe vehicule cu sisteme de asistență pentru șofer, precum și vehicule electrice ajung la ateliere independente, unde clienții se așteaptă pe bună dreptate la reparații de înaltă calitate.”, a precizat Enno Straten, șeful departamentului Automotive Aftermarket din cadrul Continental. „În viitor, doar cei care sunt pregătiți și au piesele de schimb și calificările potrivite vor putea face profit. Fiind unul dintre cei mai importanți furnizori din lume, cu peste 150 de ani de experiență, îi sprijinim în acest demers. Răspundem cerințelor tehnice tot mai ridicate prin extinderea portofoliului nostru în ceea ce privește calitatea echipamentelor originale și ofertele de servicii pentru ateliere.”

Gama de produse s-a extins semnificativ

Noile grupuri de produse, inclusiv camerele și senzori radar pentru sistemele de asistență pentru șofer, au fost instalate mai mult în vehiculele mai mici, dar și în cele medii. Astfel, Continental a pregătit resursele pentru piața în creștere și va adăuga treptat, începând cu jumătatea lui 2025, noi componente în cadrul programului său de piese de schimb.

Primele produse care vor fi introduse vor fi modulele de camere multifuncționale, radarele Long-Range, Adaptive Cruise Control (ACC) și tehnologia Blind Spot pentru modelele de producție de mare volum de la Mercedes, BMW, Nissan, Volkswagen și Audi. Având o experiență de peste 20 de ani, Continental este una dintre companiile lider în domeniul echipamentelor originale, care a furnizat peste 200 de milioane de senzori și unități de control.

Echipe de specialiști din Iași, Sibiu și Timișoara contribuie la proiecte prin care tehnologia radar, camerele, Adaptive Cruise Control (ACC), Blind Spot sau alte tehnologii sunt dezvoltate pentru clienți.

Gama premium: Continental oferă și piese de schimb pentru șasiu și direcție

Continental își extinde gama de piese și componente mecanice, iar în viitor, atelierele vor putea comanda piese de schimb pentru rulmenții roților și alte componente de șasiu. Decizia de a extinde gama de produse s-a bazat pe o analiză cuprinzătoare a experților companiei din piața de înlocuire din sectorul grupului ContiTech.

Lansarea pe piață va fi eșalonată începând cu acest an pentru cele trei grupuri de produse, urmând a fi finalizată până la jumătatea lui 2025. În prezent, Continental oferă o acoperire largă a flotei europene de vehicule cu gama inițială, care va fi extinsă constant.

„Oferim acum tehnicienilor din mecatronică auto și mai multe piese de schimb pe care clienții atelierelor le pot recunoaște imediat ca fiind premium datorită mărcii Continental – și știu că primesc produse 100% fiabile și durabile – și, de asemenea, o instalare profesională”,

menționează Rolf Sudmann, șeful departamentului Aftermarket din cadrul Industrial Solutions EMEA din sectorul de activitate ContiTech și responsabil pentru extinderea gamei de produse.

ATE New Original – pentru frânele următoarei generații

Continental și-a extins acoperirea pieței în grupele de produse existente și urmează să deschidă noi baze cu discurile și plăcuțele de frână ale noii linii de produse ATE New Original. Acestea îndeplinesc cerințele și standardele mai înalte pe care le implică tranziția către electromobilitate și reglementări de mediu mai stricte. Gama de produse este perfect adaptată numărului tot mai mare de vehicule electrice – și va sprijini conformitatea cu cerințele de reglementare, cum ar fi viitorul regulament Euro 7. Printre altele, acest regulament prevede limitarea emisiilor de particule de la sistemele de frânare. ATE va lansa perechi de frâne cu frecare constând din discuri și plăcuțe de frânare pentru modelele VW ID.3 și ID.4, TESLA Model S, Cupra Born și Polestar 2 în primăvara lui 2025. ATE New Original completează linia ATE Original în care Continental și-a oferit până acum întregul portofoliu european de componente de frână.

Peste 700 de piese noi în managementul motorului

Mai mult, Continental își extinde portofoliul, în managementul motoarelor și aprovizionării cu combustibil, cu unități de pompă de combustibil, precum și supape de control al eșapamentului, senzori de debit de aer de masă și senzori pentru managementul motorului. Totodată, va include circa 700 de piese până în 2025, mărind acoperirea cu o medie de 50%. Pompele de combustibil de înaltă presiune vor fi introduse, pentru prima dată, pe piață anul viitor.

Compania oferă pompe de apă fără unități de control – o opțiune practică și de economisire a costurilor atunci când unitatea de control a vechii pompe de apă este încă complet intactă. Gama de kituri de transmisie prin curea, în care toate piesele necesare pentru instalare sunt livrate într-un pachet împreună cu cureaua, este în continuă extindere – cel mai recent cu un nou set de curea de distribuție dezvoltat special pentru cerințele tehnologiei curele în ulei ale motorului EcoBlue 2.0 de la Ford. În domeniul pieselor de schimb durabile, Continental își asumă un rol de pionierat prin comercializarea curelei multi trapezoidale CONTI NXT care conține o proporție ridicată de materiale regenerabile și reciclate.