Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CA Immo, consiliat de CBRE, și-a vândut portofoliul românesc de clădiri către Pavăl Holding

Compania globală de consultanță, CBRE a asistat la vânzarea portofoliului de proprietăți de birouri al CA Immo format din șapte clădiri de clasă A, situate în București către Pavăl Holding, care a preluat și echipa de management.

Tranzacția are o valoare de peste 1 miliard de euro și active din toate segmentele imobiliare comerciale și face parte din pipeline-ul record al companiei CBRE România pentru 2022. Astfel, grupul deținut de frații Pavăl a devenit cel de-al doilea cel mai mare proprietar de clădiri de birouri de pe piața locală. CBRE a fost selectat de către vânzător pe baza expertizei și abilităților echipei sale locale și internaționale de investment. Totodată, a acționat în calitate de consultant financiar și imobiliar exclusiv al CA Immo.

Portofoliul din România al CA Immo, format din șapte clădiri de birouri cuprinde Bucharest Business Park (26.700 mp), Campus 6.1 (22.700 mp), Europe House (16.400 mp), Opera Center I (11.900 mp), Opera Center II (3.500 mp), Orhideea Towers (37.000 mp), precum și Riverplace (47.000 mp). De asemenea, unul dintre cei mai importanți proprietari imobiliari de pe piața locală beneficiază și de o rată de ocupare excelentă cu o suprafață totală închiriabilă (GLA) de aproape 165.000 mp.

„Suntem foarte bucuroși să vedem că interesul investitorilor români pentru segmentul de birouri este pe un trend de creștere rapidă. Suntem mândri că am lucrat la peste 50% din cele mai importante tranzacții de investment din acest an. Echipa noastră de investment este acum coerentă, experimentată și și-a extins capacitățile.”,

a declarat Mihai Pătrulescu, Head of Investment Properties, CBRE România.

În ciuda numeroaselor provocări cu care se confruntă industria imobiliară locală, piața românească rămâne foarte solidă, iar interesul investitorilor internaționali, regionali și locali se menține la un nivel constant.

Conform celor mai recente date analizate de CBRE Research, în primele nouă luni ale acestui an, au fost încheiate tranzacții cu un volum total de 650 milioane de euro pe piața de investiții din România, rezultând cu 16% mai mult față de aceeași perioadă a anului anterior.

De asemenea, până la sfârșitul anului 2022, CBRE estimează că volumul total al tranzacțiilor va ajunge la 1,2 miliarde de euro cu aproximativ 30% mai mult decât anul trecut.

„Aceasta este cea mai mare tranzacție imobiliară realizată vreodată în România, fiind și cea mai mare investiție realizată de o companie 100% românească. Portofoliul CA Immo, pe care l-am reprezentat cu servicii complete, este unul extrem de solid, creat și perfecționat în peste 20 de ani. Portofoliul are un mix impecabil de chiriași internaționali și naționali, clădiri cu o locație strategică și o rată de retenție excepțională. Este mai mult decât o tranzacție record, este un moment definitoriu în istoria pieței imobiliare din România”,

a adăugat Laura Dumea-Bencze, Director Investment Properties, CBRE România.

„Aș vrea să mulțumesc tuturor părților implicate. Suntem onorați că am lucrat la această tranzacție, care demonstrează poziționarea unică a CBRE pentru a oferi consultanță clienților cu portofolii imobiliare, prin îmbinarea expertizei de M&A și real-estate. Este una din cele mai complexe proiecte la care echipa a lucrat, într-un timp scurt.”,

a completat Benjamin Rouah, Head of Continental Europe, RE Investment Banking CBRE.

Articole similare

Ad