Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Capacitatea de transport rutier scade în Europa, în timp ce prețurile cresc din cauza Brexit-ului

Potrivit datelor furnizate de Transporeon, capacitatea de transport rutier a scăzut în decembrie 2020 cu 16,4%, comparativ cu luna precedentă, și cu 16% față de decembrie 2019. Ca urmare, prețurile de transport s-au majorat cu 3,9% în decembrie 2020, comparativ cu luna anterioară, dar față de decembrie 2019, prețurile au scăzut cu 2,7%.

Scăderea semnificativă a capacității și creșterea prețurilor pot fi observate în special pe coridorul dintre Franța și Marea Britanie, afectat de Brexit. Capacitatea de transport rutier din Franța către Marea Britanie a atins cel mai mic nivel din ultimii doi ani, înregistrând o contracție uriașă, de 39,4%, față de luna precedentă. Prețurile au crescut puternic (+34,8%) în aceeași perioadă, atingând valoarea maximă din ultimii doi ani. Comparativ cu decembrie 2019, capacitatea de transport a scăzut cu 22,1%, în timp ce prețurile au crescut cu 51%.

Capacitatea de transport și prețurile pentru mărfurile expediate din Germania către Marea Britanie au manifestat o evoluție similară. Capacitatea a scăzut cu 29,7% în decembrie 2020, comparativ cu noiembrie, ajungând la un minim în ultimii doi ani, în vreme ce prețurile au crescut brusc, cu 41,2%.

În sectorul european de automotive, capacitatea de transport rutier a scăzut cu 17,9% în decembrie 2020, comparativ cu noiembrie, iar prețurile au continuat să-și urmeze tendința pozitivă începută în mai 2020, până la + 1,8% în decembrie, comparativ cu luna precedentă.

Articole similare

Ad