Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CDR solicita Guvernului sa mareasca nivelul contributiei la Pilonul II de pensii

Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR) solicita Executivului sa nu schimbe actuala structura bazata pe trei piloni a sistemului de pensii si sa reglementeze, in cel mai scurt timp, cresterea nivelului contributiei la Pilonul II la 6%, fata de 3,75% cat este in prezent.
Reprezentantii celor peste 25 de asociatii de business, camere de comert bilaterale si confederatii au atras atentia in repetate randuri asupra impactului sistemic negativ pe care l-ar genera renuntarea la Pilonul II de pensii sau o eventuala reducere a contributiilor la acesta, se arata in comunicatul emis de CDR. „De asemenea, 15 organizatii au adresat un apel comun solicitand Guvernului sa nu destabilizeze arhitectura actuala a sistemului de pensii, ci dimpotriva, sa faca eforturi pentru cresterea pana la 6% a contributiilor, conform calendarului prevazut de lege si in acord cu interesele pe termen lung ale cetatenilor Romaniei. Declaratiile publice de pana acum au creat confuzie si neincredere la nivelul comunitatii de afaceri si al angajatilor din Romania si au afectat deja negativ imaginea Romaniei in ochii potentialilor investitori“, mai arata sursa citata.
 

La finalul lunii februarie 2018, fondurile de pensii de Pilon II au ajuns la un numar total de participanti de aproape 7,1 milioane de romani, in timp ce activele nete aflate in administrare au fost de 41,7 miliarde lei (8,94 mld. euro). Activele nete sunt compuse din contributiile brute virate, in valoare de 34,5 miliarde lei, dar si din castigurile nete din investitii (acestea sunt nete de toate comisioanele percepute si orice alte costuri administrative), in valoare de circa 7,2 miliarde lei (peste 1,5 mld. euro).

Articole similare

Ad