Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CES 2023: Republica Software și Regiunea Île-de-France lansează provocarea „Inteligența Artificială pentru Mobilitate Urbană”

Éric Feunteun, COO al Software République și Valérie Pécresse, președintele Région Île-de-France (Franța), lansează oficial „AI for Urban Mobility”, cea de-a șasea provocare a Software République, de la CES (Consumer Electronics Show), una dintre cele mai importante expoziții dedicate inovației tehnologice.

Provocarea „Inteligență artificială pentru mobilitate urbană”

Această cerere de proiecte se adresează cercetătorilor, inovatorilor, start-up-urilor și tuturor celor care știu să prelucreze date și doresc să îmbunătățească mobilitatea urbană și periurbană în regiunea Île-de-France.

„Reafirmată în strategia noastră de dezvoltare și inovare IMPACT 2028, dorința noastră este clară: să facem din Région Île-de-France liderul european în materie de inovații strategice. Această provocare are un dublu scop: de a contribui la apariția unor lideri europeni în domeniul inteligenței artificiale aplicate în industrie, oferindu-le posibilitatea de a colabora cu liderii mondiali în domeniile lor, și de a pune potențialul oferit de inteligența artificială în slujba unor probleme societale majore, cum ar fi mobilitatea”, a declarat Valérie Pécresse, președintele Regiunii Île-de-France.

Obiectivul este de a imagina o soluție inovatoare de mobilitate cu ajutorul AI în jurul vehiculului ușor, propunând:

  • Soluții care să faciliteze intermodalitatea și să faciliteze experiența de călătorie a pasagerilor între transportul public și vehiculele electrice ușoare;
  • Noi servicii de car-sharing;
  • Servicii de optimizare și facilitare a utilizării stațiilor de încărcare/infrastructurilor electrice;
  • Soluții pentru organizarea logisticii last mile;
  • Și, în general, orice serviciu care va facilita creșterea utilizării unor soluții de mobilitate mai puțin poluante în jurul vehiculelor Mobilize și al transportului public.

O inițiativă “powered by Mobilize”.

Informațiile provin de la „Duo” și „Bento”, viitoarele vehicule ușoare dezvoltate de Mobilize, marca Grupului Renault dedicată noii mobilități. 100% electrice și ultracompacte, Duo și Bento au fost concepute pentru mobilitatea partajată a persoanelor și bunurilor în zonele urbane.

Date anonimizate și agregate de la toate vehiculele conectate ale Grupului Renault.

Cu ajutorul acestor date, proiectul ar trebui să permită optimizarea deplasărilor în zonele urbane și periurbane în jurul conceptului Maas (Mobility as a Service).

„Câștigătorul provocării „Inteligența Artificială pentru mobilitatea urbană” se va alătura incubatorului Software République și programului său de sprijin personalizat. Acesta va lucra îndeaproape cu cei 6 parteneri fondatori la proiectul lor. Software République sprijină antreprenorii cu proiecte axate pe mobilitate durabilă, sigură și inteligentă. Start-up-uri din provocările anterioare au fost deja incubate, cum ar fi Geoflex, Vianova, Wattpark și Basemark”, a comentat Éric Feunteun, COO al Software République.

Subvenție de până la 500.000 de euro din partea Région Île-de-France

Juriul, compus din membri ai celor 6 parteneri Software République și ai Région Île-de-France, va selecta în esență soluții inovatoare, aplicabile în Région Île-de-France și care vor demonstra, de asemenea, un potențial de repetabilitate. Angajată în favoarea mobilității durabile, Région Île-de-France dublează investiția propusă de câștigător pentru proiectul său, cu o subvenție de până la 500.000 de euro. Premiul provocării este, de asemenea, deschis start-up-urilor internaționale, dacă acestea au un proiect de înființare în regiunea Île-de-France.

„Inteligența artificială și datele devin din ce în ce mai importante în viziunea producătorilor auto, care devine tot mai tehnologică. Trecem de la mobilitatea fizică, un vehicul care merge din punctul A în punctul B, la o mobilitate bazată pe tehnologia digitală pentru a optimiza și fluidiza toate călătoriile. Provocările noastre viitoare se referă la patru domenii de inovare: mobilitatea electrică, mobilitatea conectată, mobilitatea autonomă și dezvoltarea de noi servicii de mobilitate”, a declarat Luc Julia, director științific al Grupului Renault.

Île-de-France, o regiune pentru inovare în domeniul inteligenței artificiale

Île-de-France este cea mai atractivă regiune din Europa pentru investițiile internaționale directe și beneficiază de unul dintre cele mai atractive ecosisteme de IA. A alege Région Île-de-France pentru a vă înființa afacerea înseamnă a alege:

Prima regiune din lume pentru cercetare și dezvoltare, confirmându-și poziția de centru internațional de inovare.

O proximitate unică față de factorii de decizie importanți din toate sectoarele: energie, finanțe, automobile și aeronautică.

Un ecosistem de formare a talentelor științifice care se numără printre cele mai bune din lume.

Republica software: Un ecosistem de inovare deschis

Fondat de 6 companii partenere: Atos, Dassault Systèmes, Orange, Renault Group, STMicroelectronics și Thales – The Software République este un ecosistem european de inovare deschisă dedicat mobilității inteligente, sigure și durabile. De la crearea sa în aprilie 2021, Software République a desfășurat 5 provocări cu inovatori din întreaga lume. Rezultatul: peste 200 de aplicații primite și 11 start-up-uri incubate. Participanții se pot înregistra pe site-ul Software République și pot aplica, între 5 ianuarie și 10 februarie 2023, cu o propunere care să detalieze proiectul lor, inclusiv investiția, pornind de la datele puse la dispoziție și de la vehiculele de referință, Mobilize Duo și Bento.

Articole similare

Ad