Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement

Christian Levin este noul CEO al Scania

Începând cu 1 mai 2021, Christian Levin – în prezent membru al Comitetului executiv al TRATON SE și director operațional al TRATON GROUP – a fost desemnat noul CEO și președinte al Scania de către Consiliul de administrație al Scania. Christian Levin, care lucrează de peste 20 de ani la Scania, rămâne şi membru al Comitetului executiv al TRATON SE.

Levin îi succede lui Henrik Henriksson, care părăsește Scania după 23 de ani și mai mult de 5 ani ca CEO, să se alăture H2 Green Steel, o nouă companie care își propune să producă oțel fără consum de combustibili fosili până în 2024. Henriksson va rămâne la Scania până ân mai, când Levin preia funcția de CEO.

„Ne pare rău că Henrik Henriksson părăsește Scania și familia TRATON, dar suntem, de asemenea, mândri că va conduce mai departe o nouă provocare atât de grozavă, o potrivire perfectă pentru expertiza sa unică în calitate de lider în sustenabilitate. Industria noastră va beneficia, de asemenea, de foarte mult de oțel fără consum de combustibili fosili, iar TRATON va urmări această afacere cu interes. Din fericire, nu am putea cere un succesor mai potrivit decât Christian Levin. Experiența și cunoștințele sale atât despre industrie, cât și despre Scania se potrivesc perfect și vor proteja angajamentul Scania față de sustenabilitate și vor stimula etapa noastră de transformare”, spune Matthias Gründler, CEO TRATON SE și președinte al Consiliului de administrație al Scania.

Christian Levin s-a alăturat TRATON SE în 2019. Și-a început cariera la Scania în 1994 ca stagiar în management și a deținut mai multe funcții manageriale de atunci. Levin are o experiență profesională internațională foarte largă și deține un master în inginerie mecanică de la Institutul Regal de Tehnologie din Stockholm. A fost vicepreședinte executiv și șef de vânzări și marketing la Scania înainte de a se alătura TRATON.

”Este o onoare pentru mine să devin CEO al Scania, compania care a avut o influență majoră asupra vieții și carierei mele. Voi lucra cu echipa globală de la Scania din greu pentru a conduce în continuare trecerea către un sistem de transport durabil. Ca un brand puternic al TRATON GROUP, vom continua munca de succes a lui Henrik și vom crea o lume a mobilității mai bună pentru afaceri, societate și mediu”, spune Christian Levin, COO al TRATON GROUP și președinte și CEO desemnat al Scania.

„A fost o decizie foarte dificilă pentru mine să părăsesc Scania, o companie cu care mi-am petrecut întreaga carieră profesională și pe care o văd ca pe o familie. Am avut o călătorie fantastică la Scania și mă simt mândru de ceea ce am realizat. De asemenea, sunt încrezător că Scania este bine poziționată în viitor, cu un scop clar de a stimula trecerea către un transport durabil”, spune Henrik Henriksson, președinte și CEO Scania.

Articole similare

Ad