Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cifrele de afaceri ale transportatorilor francezi, la cel mai jos nivel din 2014 incoace

Conform unui studiu realizat de FNTR (Federatia Nationala a Transportatorilor Rutieri din Franta), transportul rutier de marfa din Hexagon a inregistrat o scadere a principalilor indicatori economici si se afla sub media obisnuita din aceasta perioada a anului. Interesant este faptul ca, desi aceasta ramura de activitate a fost afectata puternic de pandemia de Covid-19, semne de incetinire sau chiar scadere aparusera oricum inca din iunie 2018. Totusi, reducerea din ultimul timp a volumelor este legata mai ales de volumele mai mici ale clientilor din timpul crizei sanitare.

Barometrul FNTR pentru primul trimestru din 2020, care sintetizeaza situatia firmelor de transport rutier de marfa, confirma aceasta incetinire a activitatii, valorile situandu-se clar sub media pe termen lung pentru a doua oara consecutiv, si la nivelul cel mai de jos din 2014 incoace.
 
Procentul de manageri foarte multumiti sau mai degraba multumiti de activitatea firmelor lor a scazut mult, de la 35% in trimestrul anterior si 60% in primul trimestru din 2019 pana la 11%. 
 
Pentru al doilea trimestru din 2020, acestia se arata sunt foarte ingrijorati in legatura cu activitatea companiilor lor. Indicatorul care evalueaza activitatea viitoare scade enorm, pana sub media sa normala, iar din 2013 incoace nu s-a mai vazut o scadere de o asemenea amploare. Asta mai ales deoarece nu se stie cand se va iesi din carantina. Iar transportul, fiind un sector de servicii, depinde, prin definitie, de activitatea clientilor.
 
Numarul soferilor a ramas acelasi din perioada similara a lui 2019 pentru 60% dintre firmele ale caror manageri au acceptat sa participe la al doilea sondaj FNTR organizat de la declararea pandemiei, dar ramane usor peste media pe termen lung. Pe de alta parte, perspectivele legate de numarul de soferi se inrautatesc considerabil in ultimul timp si pentru al doilea trimestru din 2020 se va ajunge sub media pe termen lung a acestui indicator.

Articole similare

Ad