Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CMA CGM impune taxă de congestionare de 1.500 dolari / reefer în portul Fuqing Fuzhou

CMA CGM va aplica o taxă de congestionare de 1.500 de dolari/container pentru mărfurile cu temperatură controlată (reefer) ce ajung, începând de astăzi, 21 iulie, în portul Fuqing Fuzhou din China.

Transportatorul francez a stabilit această taxă de congestionare (PCS) deoarece operațiunile de dezvoltare ale portului Fuqing Fuzhou sunt în plină desfășurare, ceea ce îngreunează mobilitatea în locație, iar cele mai multe zone dedicate containerelor de tip reefer din terminalele din port sunt deja ocupate. În aceste condiții, precizează CMA CGM, compania este forțată să redirecționeze marfa frigorifică spre alte porturi. „Pentru unitățile în curs și cele care au fost deja redirecționate, va fi calculată o suprataxă specifică la momentul reîncărcării de îndată ce va exista spațiu disponibil în terminale“, precizează CMA CGM.

Suprataxa PCS este de 1.500 de dolari pentru fiecare reefer și a intrat în vigoare din 21 iulie. Excepție fac navele din SUA și Brazilia, pentru care taxa de congestionare va intra în vigoare o lună mai târziu, din 21 august.

FOTO: www.maritimeoptima.com

Articole similare

Ad