Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad

Colaborarea Isuzu – Honda, un pas catre o economie mai curata, bazata pe hidrogen

Comentand stirile care anuntau ca Isuzu si Honda urmeaza sa faca echipa in domeniul cercetarii si dezvoltarii (R&D) pentru camioanele grele cu hidrogen, David Leggett, redactor auto la GlobalData, companie de date si de analiza, afirma ca o astfel de colaborare are sens pentru ambele parti in conditiile in care tehnologia cu celule cu combustibil pe baza de hidrogen presupune o dezvoltare deloc ieftina. Utilizarea acestor celule in transport si logistica s-ar putea dovedi un pas semnificativ pe termen lung de trecere la o economie mai curata, bazata pe hidrogen.

„Celulele cu combustibil de hidrogen reprezinta o tehnologie emergenta care exprima promisiunea unui transport cu emisii reduse de carbon, in pofida constrangerilor actuale ale infrastructurii de alimentare. Companiile sunt deschise pentru implementarea celulelor de combustibil cu hidrogen in aplicatii de distributie si transport de marfuri grele, oferind avantajul emisiilor zero si o potentiala autonomie lunga, de pana la 400 km“, a spus Leggett, completand: „Isuzu vine cu expertiza in domeniul dezvoltarii vehiculelor comerciale, in timp ce Honda are o multime de experiente relevante in sistemele de control ale vehiculelor electrice si tehnologia cu celule cu combustibil pe hidrogen“, a mai spus David Leggett.
Alte tehnologii de actionare, precum cea electrica bazata pe baterii, observata din ce in ce mai mult pe automobile si vehiculele usoare de distributie, sunt mai putin potrivite pentru transporturi grele pe distante lungi.

Articole similare

Ad